Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Bútľavá vŕba

anonym, 14.07.2010 13:35

activia-kde je pravda?

ahojte,nedávno som počula názor,ktorý vraj kamoške potvrdila aj lekárka,že activia je plná nejakého svistva.viete o tom niekto niečo viac?

  • anonym
    14.07.2010, 13:42

    a si si myslela niečo iné? Ako može byť živý jogurt trvanlivý tak dlho?

    Ak chceš fakt zdravý jogurt, kup si naš s čo najkratšou trvanlivosťou, alebo si urob doma a je v nom ovela viac probiotických kultúr, ako v slávnej Activii.

  • anonym
    14.07.2010, 14:13

    no, ked si mam vyberat... tak urcite nie danone a zahranicne firmy. dokonca uz ani zvolensky jogurt nekupujem, odkedy je to firma senoble. citim tam umelinu.

    kupujem si napr. nitrianske. alebo potom ceske madety v sklenenych poharikoch. a hollandiu. len tie su kyselsie. treba si tam troska zvyknut na chut jogurtu.

  • anonym
    14.07.2010, 14:56

    ja som mójim dcerkam activiu nedala ni raz, mne vobec nechutila, tiez som o tom citala viacere negativne odborne clanky na nete :roll:

    robime vlastny jogurt s jogurtovacom, vsetkym nam chuti a robime len tolko, kolko spapame

    znama dava len activiu malej, ma rok, ine vraj jej nešxce....:roll:

  • anonym
    14.07.2010, 15:15

    no a z akého jogurtu robíte ten domáci?

  • anonym
    14.07.2010, 16:08

    to sa ako robí domáci jogurt? Čo k tomu treba? Ja doma robím deťom len pribináka a lúbia to velmi ..z kyslej smotany, 1 vanikového cukru a kakaa,ak chcem čokoládový. ;-)

  • anonym
    14.07.2010, 17:27

    recept na domaci jogurt je velmi jednoduchý

    stačí 1 liter plnotučného mlieka a 1 biely jogurt so živými kulturami - hociaký slovenský a ak mate radi sladšie, možete prisladiť, prípadne priliať trošku smotany na varenie alebo dať 2 lyžice sušeného mlieka, no ja toto nedávam. 

    Mlieko ohrejeme na 42°C a zamiešame do neho jogurt, nalejeme do pohárikov napr. od detskej výživy a dame do rúry vyhriatej  na 50°C (v zime stačí aj teplý radiátor) na niekolko hodín. My sme kedysi robili takto, teraz mam jogurtovač BRAVO a nemusím ani mlieko vopred ohrievať, len zamiešam mlieko a jogurt, rozlejem do poharikov a zapnem na 7 hodín jogurtovač (cez noc) a rano preložím do chladničky. Popoludní je vychladený a možeme jesť:D

  • anonym
    14.07.2010, 19:24

    Booze vsade je vsetko uz dnes co si myslite ze v takej krasnej reklame bude aj nieco pravdive???? Zasnem....a tie hovadiny okolo nafuknuteho brucha veru asi radsej nekomentujem.....ale mne napriklad odporucala davat nesladenu activiu malej od pol roka takze vec nazoru mne osobne je absolutne jedno kolko je v jogurte eciek a kolko zelatiny dolezite je ci dobre chuti ci mi z neho neni zle a ci vela nestoji.....kupujem rajo klasik jahodovy a moj manzel oblubuje jogobelu

  • anonym
    14.07.2010, 19:54

    ja som si kupila minule jogobelu bielu a veru je to celkom fajn jogurt, skoro ako domáci, nepresladený a so živými kulturami. Ovocnú jogobelu si kupujem do musli, lebo je riedky a svieži.

    Ale na želatinu si davam pozor, odkedy sa mi dcera z jogurtu osypala. Vela e.čiek a želatinu pridavaju najmä do nizkotučných vyrobkov a tie nekupujem, kedže tiež na to neverím. Kedže tam nie je tuk, zahustia to nejakým svinstvom a miesto cukru nasypu umele sladidlá s rovnakým energetickým potenciálom, len to nie je "cukor" a tým pádom to istí ludia kupuju.

    Podobne je na tom Monte, kostíci a dalšie "jogurty pre deti", kde je len strašne vela cukru, ale okolo jogurtu to ani nešlo, a okolo mlieka len velmi z dialky. Hlavne su v tom farbivá a zahusťovadlá. na Kostíkoch som napočítala 7 :!:  E-čiek a toto mame dať malým deťom??? Ešte najlepšie je na tom pravý Pribináček, ale ten je vhodný až od roka. Do roka su najlepšie klasické biele jogurty, napr. ALKE, SABI, Holandia a aj LIDLový biely smotanový.

  • anonym
    14.07.2010, 20:25

    ja davam malej danone piskotkovy a babka jej dava milacikov

  • anonym
    14.07.2010, 21:33

    [QUOTE] anonym napísal:
     mne osobne je absolutne jedno kolko je v jogurte eciek a kolko zelatiny dolezite je ci dobre chuti ci mi z neho neni zle a ci vela nestoji....

    ....no tak hlavne toto by ti nemalo byt jedno!!!!!!. :x Ale hlavne , ze vela nestoji ! :!: :!:
    To je uz cisty hazard so zdravim!!!!!!!!!! :tdown: :tdown:

  • anonym
    15.07.2010, 05:23

    ked nemám teplomer (okrem toho na telesnú teplotu),je nejaký trik,ako zistím,kedy je mlieko správne zohriate?

  • anonym
    15.07.2010, 05:24

    čo sa týka ečiek,tak sú éčka a sú éčka.to vám povie snád každý lekár.

  • anonym
    15.07.2010, 08:04

    myslím, že vela ludí ani nevie, ako jogurt vlastne chutí ... resp. keby ho jedli, nechutil by im, lebo su už zvyknutí na to, že to ma byť ocukrené a farebné, v konzistencii kyslej smotany. 

    Ked som začala robiť jogurt doma, tak tiež bolo obdobie zvykania, že je to trošku kyslejšie a take ťahavejšie a redšie v konzistencii, ale maly syn sa chytil hned a pýta už len "sklenený" jogurt:green:

  • anonym
    15.07.2010, 11:37




    :tup: :tup: :tup: :tup: :tup: :clap:

  • anonym
    15.07.2010, 13:39

    Ak myslíš správnu teplotu na výrobu jogurtu, tak ja skúsim malíčkom a keď má teplotu ako človek s vysokou horúčkou, tak je dobré. ;-)

+ -
Príspevkov: 62