Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 04.06.2010 14:12

Varené víno a alkohol v ňom

Babuľky, neviete, náhodou, ako dlho treba variť víno, aby v ňom už nebol alkohol? Som tehotná, niečo na mňa lezie, mám nádchu a tak som si uvarila víno, ale varila som ho len minútu a teraz neviem, či to bolo dosť. Už som ho vypila, ale cítim sa nejako divne, tak začínam mať výčitky, či to bolo dostatočne dlho.

  • anonym
    04.06.2010, 14:21

    O tom som este nepocula...ale aj by som to v nijakom pripade nerobila...to si radsej daj zazvor s citronom a medom

  • anonym
    04.06.2010, 14:22

    už by som to nerobila...je to nezodpovednosť jak Brno!

  • anonym
    04.06.2010, 14:26

    Ale baby, nerobte hneď paniku, veď aj Záhumnenský vo svojej poradni pár krát spomínal, že v malých množstvách to neuškodí a to hovoril o normálnom víne, nie ešte o varenom...

  • anonym
    04.06.2010, 16:34

    Alkohol (etanol) vrie a odparuje sa pri teplote 78,3°C, čiže pri teplote nižšej ako voda (tá má teplotu varu 100°C). Väčšina alkoholu sa teda pravdepodobne odparila skôr, než víno (čo je vlastne vodný roztok) prišlo do varu.

    Na druhej strane - opatrne s babskými receptami. Radšej sa poraď s lekárom alebo v lekárni (aspoň telefonicky), čo by bolo na Tvoje potiaže vhodné vzhľadom na to, v ktorom si týždni tehotenstva.

  • anonym
    04.06.2010, 16:41

    Ďakujem za serióznu odpoveď, upokojila si ma. Inak, už sa cítim lepšie a dúfam, že ma už do konca tehotenstva žiadna nádcha nepostihne.

  • anonym
    04.06.2010, 16:46

    KeĎ som bola prvý krát tehotná a mala som nádchu, môj gynekológ mi vtedy odporučil liečbu jedine prírodnými prostriedkami, ako je cibuľa, cesnak, med, citrón... a myslím si, že tam patrí aj víno, ak v ňom teda nie je alkohol, ako napr. varené víno.

  • anonym
    04.06.2010, 20:06

    Víno v malých množstvách je liečivé, a pokiaľ si ho varila , alkohol by tam mal byť len v min.množstvách.  Ja keď som bola zehu a mala som angínu, doktor mi dal vlastnoručne robený propolis-tinktúru, čo je vlastne výluh v alkohole:wink:

    Asi ti bolo divne len pre tie výčitky.  Ale vínko radšej už nechaj len na krstiny :-)

  • anonym
    04.06.2010, 21:56

    zalezi v ktorom si mesiaci a ake mnozstvo si vypila. Ak si prechladnuta, radsej si daj cesnak s medom, neviem co ta to napadlo prevarit si vino. Inak nemaj vycitky, ak si si dala kvalitne vinko a nie viac ako dva deci, tak sa nic nedeje. Okrem toho, ked si ho prevarila, hoci len minutu, vela alhkoholu tam uz nebolo. Uz to ale nerob, je to blbost, radsej si daj cesnak s medom. Inak ak sa ti zda, ze ide chripka, hned zajtra chod na pohotovost. Chripka by ta mohla pripravit o dieta.

  • anonym
    04.06.2010, 23:07



    Jasné, cibuľa, cesnak, med, citrón sú úplne v poriadku. Skôr je na mieste istá opatrnosť, čo sa týka dráždivých korenín typu zázvor, muškátový orech... vo väčšom množstve spôsobujú zvýšenie prekrvenia tkanív vrátane panvovej oblasti...

  • anonym
    05.06.2010, 15:33

    alkohol sa varom straca, takze ak si to varila, tak by to malo byt v pohode. ale varila by som to dlhsie ako minutu.  inak recept poznam ale nielen ako ciste varene vino ale s cajom. vyborna vec. ale je pravda, ze v tehu by som to radsej asi nepila. moja mama mala v tehu problem s tlakom a lekar jej povedal deci vina denne, ale ani o ml viac a len po jedle. takze klud.

+ -
Príspevkov: 10