Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 23.04.2010 12:30

mlieko

Ahojte. Chcem začať dávať dcére krabicové trvanlivé mlieko. Tak sa Vás chcem spýtať či ho mám prevárať? Dcérka má 2 roky. Ďakujem za odpovede.

  • anonym
    24.04.2010, 20:17



    aj ja som za tento názor !

  • anonym
    24.04.2010, 20:18

    Ahojte, zaujala ma tato tema, zacala som si citat prispevky, neprecitala som si ale vsetky. Spominalo sa tu, ze mlieko sa pasterizovanim zbavuje bakterii a vsetkych inych neziaducich a zdraviu skodlivych latok zahriatim na kratku dobu na vysoku teplotu. Trvanlivost sa nepredlzuje chemicky, ani nejakymi pridanymi latkami, je to zahriatie na 140 stupnov a to na 1-2 sekundy. Tymto procesom mlieko neprichadza o vyzivovu hodnotu a vitaminy. Cize neviem v com moze byt trvanlive mlieko tak omnoho horsie (podla niektorych nazorov co som si tu precitala) ako netrvanlive.

    Neviem co mate oponenti/tky proti krabicovym mliekam, preco som tu videla nazor, ze to nie je plnohodnotne mlieko. Koniec-koncov, ja v mojom okoli ine ako krabicove ani nevidim, kupujem plnotucne, neprevaram a davam ho synovi od 1 roka. Fakt je, ze v rodine ani z mojej ani z manzelovej strany sa nevyskytovali nijake alergie ani ine traviace problemy.

  • anonym
    24.04.2010, 20:46

    u nas ešte vozia mlieko s trvanlivosťou 3 dni, alebo sa da kúpiť Horské plnotučné mlieko v TESCO so 7-dnovou spotrebou. Prípadne kto má možnosť, da sa aj načapovať v mliečnom automate - aktuálna mapa automatov je na stránke http://www.polnoinfo.sk/zoznam-mliecnych-automatov-v-sr/

    Ja napr. vidím velký rozdiel v trvanlivom UHT mlieku a klasickom s 3-7 dnovou spotrebou. Aj v chuti, aj hlavne pri výrobe domáceho jogurtu a tvarohu. Kedysi sme si doma bežne robievali tvaroh alebo kýšku z mlieka, ktoré zostalo. Teraz sa to nedá, mlieko zhorkne, ale kýšku a ani tvaroh z neho neurobíte:(  Takže nech mi nikto nehovorí, že je to rovnaké mlieko. Tým ohrevom sa úplne zmení.

    Naša Dr. kázala všetko s čo najkratšou dobou spotreby, aj mlieko, aj jogurty.

+ -
Príspevkov: 33