Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 05.01.2010 12:15

celozrnný chlieb

Pečiete celozrnný chlieb? Čo robiť, aby sa neprepadol? Mne sa celozrnný zatiaľ vždy prepadol. :( :( :(

  • anonym
    05.01.2010, 12:17

    ako sa "prepadol" ? neviem si to velmi dobre predstavit

  • anonym
    05.01.2010, 12:22

    No, keď upečiem iný chlieb, tak na vrchu je taký pekný oblúčik, taká "kupola". No a ten celozrnný má na vrchu vždy takú nepeknú jamu. :(

  • anonym
    05.01.2010, 12:30

    pečieš v pekárničke či v rúre?

  • anonym
    05.01.2010, 13:17

    v domácej pekárni.

  • anonym
    05.01.2010, 13:45

    skús dať menej vody,sprav hustejšie cesto.A pozor aj na sol-menej je viac.

  • anonym
    05.01.2010, 19:42

    a používaš droždie len  v prášku alebo aj čerstvé? ja do celozrnného dávam čerstvé

  • anonym
    05.01.2010, 20:30

    Vždy používam čerstvé droždie - so suchým nemám dobré skúsenosti a čerstvé je aj lacnejšie.

  • anonym
    05.01.2010, 20:31

    Hm... Ďakujem. Skúsim... Soli dávam len jednu čajovú lyžičku.

  • anonym
    05.01.2010, 23:25

    My tiez pecieme celozrnny chlebik, pomer by mal byt 3dcl vody na 0,5 kg muky, ale z toho musi byt 300g hladkej, az zvysnych 200g je celozrnna muka, pouzivame susene drozdie - s lastovickou a stale nam vyrastie. Ak napr. davas odlozit pecenie cez noc, musis to tam nadavkovat tak, aby drozdie nebolo v kontakte so solou a s octom, cize vtedy je lepsie vsetko nadavkovat  /najprv vodu/ a az navrch nasypat susene drozdie.

+ -
Príspevkov: 9