Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 13.11.2009 22:46

domaca pekaren

Vcera ste tu rozoberali recepty pre domacu pekaren a tak ste ma trosku posteklili pri myslienke kupit si ju.Ale chcela by som vediet ci je naozaj domaca pekarnicka taka super vec.Kolko casu treba stravit pri priprave chlebika?Co sa vsetko da v nej este pripravit? A ko casto ju vyuzivate?V com je vynimocna . Pekaren mame velmi blizko a maju perfektny chlebik aj pecivko.Poradte mi ake mate skusenosti.Uz vopred Vam dakujem :lol: :lol: :lol:

  • anonym
    16.11.2009, 11:30

    -cesto po vykysnutí v pekárni vypracujem, spletiem do prameňov a nechám ešte pokysnúť 40 minút a potom dám piecť

  • anonym
    16.11.2009, 13:15

    Neviem, koľko stojí v tescu, ale napr. v lidli stála 45 eur a pokiaľ nepoužívaš tie zmesi z lídlu, ktoré sú mimochodom nielen drahé, ale nám ani trošku nechutili, ale budeš používať len obyčajnú múku, tak náklady sa ti najneskôr do roka vrátia.

  • anonym
    16.11.2009, 13:19



    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, príjemné pečenie :wink:

  • anonym
    16.11.2009, 14:24

    Dáš piecť do pekárne alebo do rúry? A veľmi pekne prosím, nemohla by si tu hodiť recept, ktorý používaš?

  • anonym
    16.11.2009, 18:04

    -tu je receptík: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3581 -dávam piecť do rúry, lebo bola cez celý plech :lol: a to by sa mi do pekárničky takto upletená nezmestila. Ale dá sa piecť aj v pekárničke, potom bude len taká obdĺžniková ;-)

  • anonym
    16.11.2009, 19:45

    ďakujem, vyskúšam, aj keď len v pekárničke, lebo naša rúra je plynová a veľmi zle pečie - od spodu spálené, zhora surové... :*-( TAkže radšej nech je to hoci aj tehlička, len nech sa nepripáli.

  • anonym
    16.11.2009, 19:56

    ja pečiem vianočkové cesto v pekárni a vysledkom je "mazanec", je to výborné aj samé, alebo s maslom, džemom.

    pravidlo je len pridávať hrozienka, kandizované ovocie, mandle, kusky čokolády až na konci miešania, lebo inak sa hrozienka rozomelú a čokoláda rozpustí. Moja pekáreň pípa, ked miešanie končí.

  • anonym
    16.11.2009, 22:55


    a aku pekarnicku mas?

  • anonym
    16.11.2009, 22:59


    pekarnicka signalizuje kedy je cesto vykysnute?

  • anonym
    17.11.2009, 07:58



    Každá pekáren ma viacero programov, na rozne druhy chleba a okrem toho existuje špeciálny program "cesto", kde cesto len vymiesi a vykysne... potom existuje aj špeciálny program len na pečenie.

     

  • anonym
    17.11.2009, 10:19

    -ja mám tiež plynovú rúru, ale zatiaľ sa dá v nej piecť, ak je vianočka ešte surová tak sa dá prikryť alobalom a tak dopiecť...tak nech sa ti vydarí ;-)

  • anonym
    17.11.2009, 12:21

     a pokiaľ nepoužívaš tie zmesi z lídlu, ktoré sú mimochodom nielen drahé, ale nám ani trošku nechutili,

    no tak ja mam uplne inu skusenost, tie zmesi z LIDLu nam velmi chutia a podla mna nie su drahe, lebo v akcii stoja 1euro/kilova zmes a z jednej zmesi urobim 2 chleby alebo ked dam tretinu+do pol kila muku, tak aj 3 chleby. ked som porovnavala ceny v tescu alebo v kauflande, pol kilova zmes stoji od 1,60 vyssie a je to na 1 chlieb.
    my mame ETA Harmony, tiez ma viacero programov a vzdy je napisane, ze ked zapipa, co treba dalej-pridavanie napr.hrozienok, ovocia, alebo koniec miesenia.
    a s plynovou rurou mam tiez skusenost-nikdy viac, elektricka je ovela lepsia. 

  • anonym
    17.11.2009, 13:11

    Ja som to nemyslela tak, že sú tie zmesi z lidlu drahé v porovnaní so zmesami z iných obchodov, ale v porovnaní s obyčajnou hladkou múkou.

  • anonym
    17.11.2009, 13:12

    TAk ma napadlo - urobiť v pekárničke žemľovku. Myslíte, že sa to dá?

  • anonym
    17.11.2009, 13:38

    Trochu som pohľadala: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3635 Položím si otázku a hneď si aj odpoviem. :lol:

+ -
Príspevkov: 44