Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Bútľavá vŕba

anonym, 11.11.2009 13:57

Recepty pre domácu pekáreň

Babuľky, kúpila som si pekáreň, chlebík sme už vyskúšali. Práve pečiem svoj druhý chlieb. Nabudúce by som chcela niečo, čo by sa najviac podobalo na vianočku. Nemáte nejaký odskúšaný receptík?

  • anonym
    13.11.2009, 08:57

    poslala som ešte raz nebolo čitateľné, treba si to uložiť do obrázkov potom sa to dá zvačiť a v pohode čítať ;-)

  • anonym
    13.11.2009, 10:05

    mne zvykne tiež splasnúť celozrnný chlieb ... pekne nakysne, ale po upečení sa stred prepadne a vraj je príčinou málo lepku, celozrnná muka ma menej lepku ako pšeničná a ten lepok treba varaj dodať (ale neviem, kde by som to kupila) ... tak pečiem vždy tak, že davam viac hladkej muky a menej celozrnnej a už mi chlieb nesplasne.

  • anonym
    13.11.2009, 10:36

    no, skusila som vianocku a dala som program SPRINT, vraj bude nadychanejsia. oproti programu "sladke" je v case rozdiel 2 minuty, ale nesledovala som miesenie. celkom sa podarila.
    pri chleboch je naozaj dolezity lepok, lebo on drzi tvar, takze celozrnne vyrobky su mensie. ale poradili ste si hladkou mukou :tup:
    tiez moze chlieb spadnut, ak casto otvarate pekaren. alebo ak je viac vody.
    inak mne sa to este z lidl-ackej zmesi nestalo, skusala som ju samostatne aj s pridavkom muky.
    a co sa tyka drozdia, to je niekedy zahada, do pekarne sa mi lepsie paci susene a ked robim klasiku rukami, viac sa mi paci cerstve.
    cinnost drozdia zavisi aj od mnozstva soli a cukru. a tiez pomaha preosievanie muky, naberie vzdusny kyslik a ten potom pomaha, aby sa cesto lepsie premiesilo a bolo nadychanejsie. niekedy je dobre odsledovat ako sa sprava muka s vodou, treba menej alebo viac vody.
    a poradie surovin je dolezite preto, aby drozdie nezacalo reagovat priliz skoro. aj ked je to diskutabilne hlavne ked si zapneme casovac ;-)
    pekarenstvo je cela veda od surovin, vypracovania cesta, cez kysnutie az po spravne teploty pri peceni, ale vramci domaceho pecenia to nie je az take strasne. ;-)

     

  • anonym
    13.11.2009, 13:23

    Ďakujem. To, že spľasla vianočka bola ale jej jediná chyba. A na jednej inej diskusii som čítala, že niekto odkedy začal používať sušené droždie s takou lastovičkou, tak odvtedy sa mu začal prepadávať chlieb. No a ja som dala presne také droždie s tou lastovičkou, tak neviem. Je to fakt záhada. Taká chybička krásy, ale chutila výborne, len mi to chuťou nie veľmi pripomínalo vianočku, skôr niečo medzi sendvičom a dukátovými buchtičkami. Ale manžel si veľmi pochvaľoval, na raňajky sme to zbaštili skoro celé, nebolo treba ani maslo. :-P A k tomu "kakauko". ;-) Takže ďakujem za recept.

  • anonym
    25.11.2009, 14:20

    Napadlo ma, že by som mohla cestoviny zmiešať s brokolicou a zaliať to smotanou s rozšľahaným vajíčkom a dať zapiecť do pekárne. Nemám ale šajnu, ako dlho by som to mala nechať piecť. Poradíte mi? :s

  • anonym
    25.11.2009, 22:17

    No čo, nikto nič?

  • anonym
    26.11.2009, 18:25



    ja by som toto určite robila radšej len v rúre, ale za pokus to stojí

  • anonym
    26.11.2009, 21:58

    No, lenže tá rúra (plynová), ktorú máme k dispozícii (bývame v prenájme) pečie otrasne - zdola spálené, zhora surové... Takže radšej by som to skúsila v tej pekárni.

  • anonym
    27.11.2009, 07:16



    No, tak to je jasné, skús a daj vedieť, ako...

  • anonym
    30.11.2009, 23:15


    Ahoj,dnes som dostala pekarnicku eta vega k narodeninam a uz zajtra sa tesim ze tuto vianocku skusim.Aky nastavujes prodram?a vajicka tam idu rozslahane?a masielko roztapas? prosim porad.....................prosim velmi sa tesim

  • anonym
    01.12.2009, 13:31

    ahoj, ja som ten recept nepísala, ale ja som pýtala ten recept. Túto vianočku som už musela robiť odvtedy asi päť krát. Masielko roztápam, vajíčka nešľahám. Iba ich rozbijem a dám tam. Namiesto masla som skúsila Heru, je to rovnako dobré aj s herou. Teraz je v lídli akcia na heru - 13 Sk jedna hera. Tiež mám eta vega.

  • anonym
    01.12.2009, 13:34

    a zabudla som povedať, že robím tú vianočku na programe sweet. Tak prajem veľa radosti z pekárničky.

  • anonym
    02.12.2009, 22:43


    ahoj,super ak mas vegu tam mi prosim porad este nejaky receptik na dobry chlebik a aky program davas.Moje prve 2pokusy neboli velmi vydarene.Chlebik bol velmi husty.Ak mozes tak porad.... :roll: :roll: :roll: :roll:

  • anonym
    03.12.2009, 12:28

    My sme na prvý krát robili ten taliansky biely chlieb, čo je v návode. Manželovi chutil, mne až tak nie. Ale obidvom nám chutí tento úplne najjednoduchší, aký môže byť:

    300 ml vody, 1 ČL soli, 1 ČL cukru, 500 gramov hl.múky T 650 a štvrťka čerstvého droždia. Niekedy dám aj za hrsť slnečnicových semienok, ale aj bez nich je to dobré.

  • anonym
    03.12.2009, 13:22


    dakujem si zlatucka urcite to skusim,ale este predsa,aky nastavujes program?

+ -
Príspevkov: 39