Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 11.11.2009 13:29

domáci jogurt

Ahojte žienky, chcem sa opýtať, ktoré robievate domáci jogurt, ale nie v jogurtovači, iba tak na radiátore :green: Treba to zavrieť, alebo to mám nechať otvorené?

  • anonym
    11.11.2009, 14:59

    A ako sa vlastne robí domáci jogurt???to by ma zaujímalo?

  • anonym
    11.11.2009, 15:38

    nasi maju taky vedrojogurtovac, ale mne to moc nechutilo. a viem, ze museli kupovat jogurtove kultury. ale ak niekto vie iny sposob, poradte.

  • anonym
    11.11.2009, 15:51

    domáci jogurt urobíte velmi jednoducho

    ohrejete mlieko (ja radšej plnotučné) na cca. 40°C (nie viac ako 42°C), do neho zamiešate jeden jogurt so živými kulturami (normálny biely slovenský, žiadne Danone ani ZOTT), a ak chcete trochu cukru alebo sušeného, prípadne kondenzovaného mlieka (nemusí byť) a potom rozlejete do presnidávkových flaštičiek, a dáte na radiátor na minimálne 7 hodín, možete aj cez noc, dobre je prikryť nahriatou utierkou alebo dekou. Potom ho dáte schladiť do chladničky a možete jesť.

    tak isto sa robí aj v jogurtovači, len mlieko sa nemusí vopred zohrievať

     

  • anonym
    11.11.2009, 16:16

    No ale všade píšu, že mlieko treba najprv prevariť.

  • anonym
    11.11.2009, 16:23

    pokiaľ kupuješ domáce mliečko, tak musíš prevariť a potom ochladiť na tých 40 st. Ak kupuješ v krabici, alebo v sáčku, to je už prevarené, tak to stačí prihriať.

  • anonym
    11.11.2009, 16:28



    davam tetra-packové a nepreváram, jogurt mi vždy vyjde

     

  • anonym
    11.11.2009, 16:35

    [/QUOTE]

    davam tetra-packové a nepreváram, jogurt mi vždy vyjde

      [/QUOTE] Ale hádam len nie trvanlivé?

  • anonym
    11.11.2009, 16:38

    Ja som práve včera o deviatej večer začala robiť jogurt z neprevareného mlieka a potom som zistila, že mala som dať prevarené, tak som ráno o deviatej dala z prevareného ešte jednu dávku. Teraz zisťujem, že toto včerajšie z neprevareného sa nepodobá na jogurt, ale je to stále len také mlieko zmiešané s jogurtom. Zato toto z prevareného sa už veľmi začína podobať na jogurt. Počkám do večera a uvidíme. Použila som normálne polotučné, netrvanlivé mlieko.

  • anonym
    11.11.2009, 17:48

    [QUOTE] anonym napísal:
    [/QUOTE]

    davam tetra-packové a nepreváram, jogurt mi vždy vyjde

      [/QUOTE] Ale hádam len nie trvanlivé? [/QUOTE]

     a aké iné??? Prečo by nebolo dobré trvanlivé, jogurtu to vobec nevadí:green:

    len ten jogurt, čo do neho dávam nesmie byť ten s dlhou zárukou typu Danone. najlepší je Kysucký ALKE, alebo Zvolenský, SABI a také

  • anonym
    11.11.2009, 23:15

    ja davam iba plnotucne, prevarim ho, potom necham schladit na taku "konzumnu" teplotu (vyskusam malickom), dam donho osupany, na polovicku prekrojeny citron a jeden jogurt. a necham postavena na linke do rana, zakryte frote uterakom. neskusala som to na radiatore, lebo velmi nekurime v kuchyni.

    citron sa dava kvoli lepsej zrazanlivosti.

    skusala som davat aj salko na chut. ale velmi nam to nechutilo. salko sa usadilo na spodok a ked sa to aj premiesalo, tak to bolo privelmi sladke. inak neprisladzam ani nic nepridavam.

    a mlieko vobec nie trvanlive.

    jogurt je najlepsi tak treti, stvrty den. v chladnicke vraj vydrzi tyzden. ale u nas nikdy tak dlho neostane. takze neviem....

  • anonym
    12.11.2009, 07:27

    Netusila som ze sa da robit jogurt bez jogurtovaca a na radiatore! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: a je vobec dobry? Nieje "pokazeny" ked sa robi tak dlho a takym sposobom?

  • anonym
    12.11.2009, 08:58

    Jasné, veď aj kyslé mlieko vznikne tak, že sa nechá len tak v teple.

  • anonym
    12.11.2009, 09:07

    TAk som to s tým domácim jogurtom skúsila. Je celkom chutný. Ale prečo je taký riedky? Čo som urobila zle?

  • anonym
    12.11.2009, 09:10

    kocky, jeden jogurt na 1l mlieka? alebo aky pomer?

  • anonym
    12.11.2009, 09:17

    Na jeden liter mlieka stačí pol jogurtu - tých 75 ml, ale ak dáš celý, nevadí.

+ -
Príspevkov: 31