Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 02.11.2009 07:33

Sladenie medom

Ahojte, chcem sa spýtať, ako je to so sladením čajíku medom. Teraz som sa dopočula, že keď ho dám do dosť horúceho čaju, tak sa mi ničia niektoré vitamíny? Ak áno, prosím vás do ako teplého čaju sa má dávať med, aby si uchoval svoje potenciály? Ja totiž cukor  v čaji neznesiem, strašne mi to necutí :-P

  • anonym
    02.11.2009, 08:01

    No viem, ze min raz hovorila lekarnicka, ze to treba dat do takeho caju, ked uz je vyluhovany, tak potom. aj s cinronom je to tak, tiez treba pockat.

  • anonym
    02.11.2009, 08:52

    ahoj, med je taky maly zazrak a zaroven potvora. obsahuje velmi vela dobrych latok, rastlinneho aj zivocisneho povodu, ale je to aj neprijemny alergen. nikto ti nezakaze ho pouzivat, ale detom sa neodporuca. a s tou teplotou, je dobre ho davat do vlazneho napoja, lebo tie vitaminy a niektore dalsie latky su tzv. termolabilne, teda by si ich znicila a ucinok ziadny.
    ja napr. nesladim napoje vobec, len pri chorobach trochu medu. radsej si ho dam na chlieb.

  • anonym
    02.11.2009, 10:05

    Caj ma mat teplotu pod 40°C. Ja sladim medom aj griz.

  • anonym
    02.11.2009, 10:17

    bukovsky minuly tyzden v telerane hovoril ze caj ma mat pod 45 stupnov

  • anonym
    02.11.2009, 12:06

    ďakujem všetkým za info, tiež som počula, že čaj má mať pod 50 stupňov, takže budem už dávať na to pozor. Ja si medím aj kávu:ups:

  • anonym
    02.11.2009, 13:25

    Som nevedela, že v mede sú aj vitamíny... A aké vitamíny v ňom sú?

  • anonym
    02.11.2009, 14:28



    je tam toho dosť, preto sa med pridáva asi aj do krémov a robia sa z neho masky na tvár:tup:

    http://kekule.science.upjs.sk/chemia/vllab/HTML/med_podstata.htm

  • anonym
    02.11.2009, 20:18

    niečo o mediku a včelách

    http://www.delikatesy.sk/1236/povodne-lokalne/o-vcelach-mede-a-pelovych-zrnkach/#comments

  • anonym
    04.11.2009, 16:46

    med je veľmi zdravý, tak isto aj propolisová tinktúra je výborná a aj mastičky z probpolisu ;-)

  • anonym
    04.11.2009, 17:20

    Hej, ale o nejakých vitamínoch v mede som zatiaľ nikde nenašla nič.

  • anonym
    04.11.2009, 17:57

    Však pozri URL Linku 2.11.2009, 14:28 Si nejak mizerne hľadala.... :-P

  • anonym
    05.11.2009, 13:56

    práveže je veľa popísané o mede a vitamínoch, treba trochu počítať a zadávať vhodné slovené reťazce - napr. zdravie a med, med pre zdravie, med a vitamíny...........a iné

  • anonym
    05.11.2009, 14:03

    OK, už som našla. TAkže: Med obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2 a B3), céčko, vitamín A a K. Nájdete v ňom tiež železo, jód, vápnik, horčík, draslík, fluór, mangán, meď. Fajná vec ten medík. :-P :-P :-P

  • anonym
    06.11.2009, 07:32

    tu je autorka,

    chcem ešte upozorniť, ak máte čo i len malú možnosť, kupujte med od domácich včelárov, tak že viete, že ten dotyčný, alebo dotyčná tie včielky chová, pretože začali sa k nám voziť medy "tzv zmiešaný med  z medov  EU a mimo EU" toto nekupujte, to je  horzný podvod, dávali to v tv  nedávno, že tento  med robia ľudia a nie včely. ja sama som kedysi robievala med z púpavy, ale ten neobsahuje nič z toho, čo pravý med-takže je to možné...

    Domáci med vás vyjde na cenu tak od 3,5-4 eurá, menej nie! ak uvidíte niekde lacný med, v nejakom super markete, príp. pri ceste, radšej nekupujte. Nehovorím, že sú všetky zlé, ale nikto vám to nezaručí. Dobrá známka ozajstného medu je aj to, že kryštalizuje, každý kvalitný  a PRAVÝ med môže škryštalizovať-ten môžte kúpiť, ak vidíte kryštalizáciu.

    No a medím už viem aj ja, dávať do teplého, nie horúceho čajíku:-P  prajem veľa zdravia!

    Do bútľavej vŕby som túto tému písala preto, lebo sa tu asi najviac diskutuje, nie že by som chcela byť anonym.                                                        Kitty

  • anonym
    06.11.2009, 08:16

    plne suhlasim, radsej priplatit a mat kvalitu ako nejaku nemoznu nahradu, co nestoji za nic. musim popozerat stare prednasky zo skoly, uz si vsetko nepamatam, ale med som mala aj ozazku na skuske-CHTF STU

+ -
Príspevkov: 15