Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 15.10.2009 15:43

Domáca pekáreň na chlieb

Ahojte,
chcela by som sa opýtať na čo všetko by som sa mala zamerať pri kúpe domácej pekárne na chlieb. Akú značku odporúčate? Aké máte skúsenosti? Má to byť darček pod stromček.

  • anonym
    15.10.2009, 16:27

    ak chceš hlavne piecť chlieb, zvládne to aj lacnejšia pekáreň z hypermarketu. No niektoté pekárničky maju aj iné programy - napr na bagety, džem ..., niektoré dokážu upiecť aj väčší chlebík.

    My mame pekáreň ETA SIESTA a som s nou maximálne spokojná. A myslím, kedže je to overena značka s dlhou tradíciou na našom trhu, že nebude ani neskor problem s dokúpením nahradných dielov a tak.

  • anonym
    15.10.2009, 17:09

    ahoj, my mame tiez ETA, ale Harmony. videla som aj Moulinex v akcii. ma aj tie programy navyse-dzem, bagety a tak. zatial som vyuzila len klasicke pecenie chleba, ale skusala som rozne programy,/svetly chlieb, tmavy.../ vsetky zatial k mojej spokojnosti. podla mna je najdolezitejsi pocet hnetacich hakov, teda my mame dva, lepsie vypracuju cesto ako 1. to je zohladnene potom vo velkosti samotnej pekarne a tiez vo velkosti bochnikov a samozrejme v cene.
    svagrina a dalsie znama ma tusim Profesor, je to z LIDL-a a su s nou spokojni. kupuju tam aj zmesi na pecenie. aj ja som ich vyskusala, su dobre. tuto pekaren maju aj v OKAY.
    keby sme pekaren nedostali, kupila by som Profesor-dufam, ze si dobre pamatam nazov. lebo by mi stacila.
    je to dobra vec. :tup:

  • anonym
    15.10.2009, 17:21

    zmesi z LIDL su super, kupujem len tie, alebo si sama miešam múku (rozne celozrnné múky dostať v Kauflande). A teraz má byť v LIDL akurát pekáreň od 22.10. http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c.o.20091022.p.Domaca_pekaren

  • anonym
    15.10.2009, 17:43



    no my sme si kúpili obyčajnú z tesca za 40 Eur. má 12 programov a je na chlebík na 900 g. no ale sme 4 členná rodina a je nám to málo. takže idem dať pekáreň rodičom im bude stačiť a nám kúpim na väčší chlieb. inakšie aj s touto som veľmi spokojná. výborne vykysne cesto, chlebík upečieš na aký máte len chuť.

  • anonym
    15.10.2009, 17:59

    My máme značku Unold - trochu neznáma v SR, ale kúpili sme ju cez inter. obchod. Bola ale trochu drahšia ako tie z Lidlu alebo Tesca. Pečiem na nej už viac ako rok, zo začiatku každý deň (nevedeli sme sa chlebíka dojesť), teraz každý druhý deň. Chlieb nekupujeme vôbec. Niekto písal, že je rozhodujúci počat hákov. Tento názor nezdieľam, môj muž je technický typ a pred kúpou pekárne študoval  na nete rôzne stránky, testy pekární, skúseností iných zákazníkov.  Tam sa dozvedel, že háky pracujú na systéme ozubených koliesok, takže keď sú háky dva, je pravdepodobnejšie, že sa vyskytne nejaká technická porucha tohto systému ako pri jednom háku. My sme teda kúpili s jedným hákom a ešte sa mi nestalo, že by chlieb, vianočka alebo kysnuté cesto neboli dostatočne premiesené.  Ale to je môj názor, niekto môže mať úplne inú skúsenosť s jedným alebo dvomi hákmi. Ináč pekáreň je super vec, neľutujeme, že sme zainvestovali. Ja by som odporúčala, keď plánujete piecť iba občas, tak sa neoplatí veľa investovať, možno naozaj stačí niečo lacnejšie, ale keď ju chcete užívať takmer denne, tak sa treba v tom trochu pošprtať a tak si vybrať.  Tak držím palce a nech Vám to na Vianoce doma tak krásne rozvoniava ako mne teraz (chlebík som vybrala asi pred 10 min.).

  • anonym
    15.10.2009, 20:01

    my máme Moulinex. Stála okolo 2700Sk. Upečiem tam 750g alebo 1000g chlebík, akýkoľvek, buchty na pare mi tam vykysnú, knedľa taktiež, cesto na pizzu, dá sa zavárať, lekvár urobiť.. Je tam jeden hnetací hák a manžel si tiež preštudoval všetko možné i nemožné, dva mesiace sa tomu venoval a až potom sme kúpili, minulý rok na vianoce. Som s ňou spokojná, má aj nočný režim, takže večer nahádžem to pekárne čo treba a ráno vstanem s teplým četsvým chlebom a s vôňou v celom byte. Kupujem do nej buď hotovú zmes v Terne (nemeckú zmesku) a fantastický chlieb je z toho, ale taktiež si robím vlastný chlieb, na čo mám chuť, z múky akú mám, alebo akú špeciálnu si kúpim.

    podľa mňa sa zameraj:

    1./ aký veľký chlieb budeš potrebovať robiť (podľa počtu členov rodiny)

    2./ ako často budeš piecť chlieb, resp. knedle, buchty, pizzu, či chceš aj zavárať

    3./ možno pre niekoho nepodstatné, ale ja som riešila aj kde ju budem skladovať - lebo niektoré značky robia riadne "hebedá", ja som si aj pre to skladovanie vybrala Moulinex, zdala sa mi šikovná, možno ako fritéza veľkosťou a preto ju ľahko šupnem do linky a nezavadzia mi

     

  • anonym
    15.10.2009, 21:15



    ja som písala, že mám ETA SIESTA , ktorú Moulinex máš?

    ja tam tiež robím všetky kysnuté cestá (ma program cesto), aj dokonca zapekané jedlá, zapekané cestoviny, francuzske zemiaky, tiež sa dajú piecť 2 velkosti chleba, aj lekvár vie (ale ten som ešte neskúšala). S jedným hákom je možno vyhoda, že maš len jednu dieru v chlebe. No zasa chlebík je viac "kockový", tie s 2 hákmi zasa pečú podlhovasté chleby.

    Ono už skoro všetky značkové maju tieto programy, záleží len na tom, k akej značke inklinuješ ... my máme ETA mixer aj kuchynský robot, mam dobré skúsenosti, takže sme kúpili ETA.

  • anonym
    15.10.2009, 22:56

    Koľko sa vlastne dá na takom chlebíku ušetriť?

  • anonym
    16.10.2009, 08:17

    Ahoj, my pekaren chleba nemame ale pecieme si chlieb normalne v rure. Je vynikajuci! Skus pohladat na nete recepty. Mozno nemusis ani kupovat pekaren.

  • anonym
    16.10.2009, 09:21

    JA mam Moulinex home bread baguette. Som s nou velmi spokojna. MA 2 hnetaky a dokaze upiest chlieb az o hmotnosti 1500g. Kysnute cesto na pizzu alebo hocico ine je vyborne a bez roboty. Usetrit na chlebiku sa asi moc neda, ale clovek aspon vie, co si do toho chlebika da a nie su tam ziadne aditiva ako v chleboch z obchodu ako napr. regulator kyslosti a pod. A ked pouzijete suroviny v Bio kvalite, mate zdravy chutny a cerstvy chlebik. U nas sa vzdy najviac zje, ked je cerstvy, a velky uspech ma celozrnna vianocka. Sice nezapletena, ale velmi chutna.

  • anonym
    16.10.2009, 10:50

    Ale koľko to asi vyjde na eurá, taký jeden chlieb? Napríklad kilový?

  • anonym
    16.10.2009, 14:32

    hotová zmes z LIDL stojí bežne 49 korún ... to je na 2 chleby po cca 750g

    ale ja to robím tak, že dam menej tej hotovej zmesi a doplním hladkou múkou, takže zo sáčku urobím 3 chlebíky a ešte mi treba pol kila hladkej múky a z´trošku sušeného droždia - takže jeden chlieb vyjde okolo 20-22 korún aj s energiou.

    No ono ani tak nejde o šetrenie, ale skor o to, že chlieb máme vždy čerstvý, nemusím behať do obchodu každý deň (lebo inak som chodila len kvoli chlebu, ostatné nakupujem naraz na týžden v hypermarkete). A tiež je o dosť chutnejší, vieme, čo sme si do neho dali ... Mna napr. z chleba z obchodu páli záha, ale z domáceho mi nie nič nie je:-D

    recepty sú napr. na http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=42

    Chlebík sa dá piecť samozrejme aj bez pekárne, ale s pekárňou je to ovela jednoduchšie, dam prísady, zapnem pekáreň a o 2-3 hodinky už nám rozvoniava chlebík. Nemusím ručne miesiť, strážiť kysnutie, potom formovť a piecť   ...  A začala som aj častejšie robiť rozne iné kysnuté pečivo a koláče, kedže to mám ulahčené.

  • anonym
    16.10.2009, 14:37

    Ja mam pekaren za 40eur z tesca a som s nou max.spokojna.Ma 12 programov.Ma program aj na cesto aj na džem.Ja som si kupila taku lacnu lebo som predtym pekarnam na chlieb moc neverila ale teraz by som ju nedala za nic na svete.Robim v nej nielen chlieb ale aj rozne kolace uz som v nej aj zapekala cestoviny  a deckam krupicnu kasu a pudingy robim len v pekarni na chlieb.

  • anonym
    16.10.2009, 19:42

    Pozerala som nejaké recepty na nete, ale veľa je tam všelijakých extrémnych, napr. čokoládový :roll: Nemáte nejaký jednoduchý recept na úplne obyčajný chlieb?

  • anonym
    16.10.2009, 20:50

    ň

    skús toto, podmáslí je cmar, ale možeš dať aj mlieko, alebo aj vodu

    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2507

+ -
Príspevkov: 23