Ahojte všetky mamičky, čo ste odo mňa pýtali recepty na nátierky.
všetky sú vlastne na jedno kopyto, záleží len na vás ako si ju potom "dotvoríte". základom sú strukoviny, ktoré musíte nechať namočené, aby sa potom skrátila doba ich varenia. ja niekedy miešam viaceré dokopy napr. cicer a sója, alebo dám dva rôzne druhy fazule biela a strakatá. je úplne jedno ako ich skombinujete. ak chcete mať len jednodruhovú dajte si len jednu strukovinu. ked je strukovina napučaná treba ju uvariť. cícer je uvarený najrýchlešie, najpomalšie sa vaarí sója, ta potrebuje dlhší čas varenia, kým zmäkne. odporúčam strukoviny uvariť úplne do mäkka. potom sa to zomelie. ale ja to robím ponorným mixérom, pekne vám to vymixuje do hladka. potom pridávate cesnak, naše deti t omoc nechcú, vraj to štípe, tak dávam, len máličko, a my s manželom si to potom na tanieri docesnakujeme, potom pridáte maslo - obyčajné , neviem niekto dáva aj margaríny napr. rama, perla ale podľa mňa je lepšie to obyčajné maslo príp. nátierkové,
potom pridáte mleté čierne korenie, vegetu alebo soľ, a nakrájané kyslé uhorky. ja pridávam ešte aj varené vajíčko. je dobré na koniec ešte všetko premixovať. a potom podľa chuti bud si ešte dosolíte, mne sa niekedy ešte pýta pridať aj trochu tej kyslej vody z uhoriek. ak sa vám nedá natierať, že je hustá, treba pridať ešte trochu tej vody, kde sa strukoviny varila, preto si vždy z toho nechajte, nevylievjte všetku tu vodu, trochu ju tým urobíte redšou a krásne sa natiera.
a teraz ako chutia najlepšie:
neviem, je to asi individuálne ale u nás idú hrianky. klasické opečené hrianky, a na ne potom natieram. navrh dáme rajčiny, alebo cibiky a v zime je na to veľmi dobré, ked opečiete na troške oleja slnečnicové jadierka, dosťa ich v lidli, pekne ošupané taký veľký balík. a potom tie jadierka nasypete na chlebíky. potom je to tiež dobré, ke´d nastruhate na to syr.
spôsobov je mnoho, možno vymyslite ešte niečo lepšie. sú fákt výborné a som rozhodnutá, dávať ich malému na desiatu, ide teraz do školy, myslím, že to je vhodná desiata k tomu nejaké jablčko.
prajem dboru chuť.