Diskusie

Bútľavá vŕba

anonym, 26.05.2009 20:47

Smotana ...

Ahojte, chcem sa Vás opýtať ohľadne varenia. Keď varíte polievky kde ide smotana či už na varenie alebo kyslá, ako ju tam dávate, aby sa nezgrcla /neboli tam hrčky/, ale polievka bola pekná krémová?  Mne sa to nikdy nepodarí . :roll: :ups:

  • anonym
    26.05.2009, 21:33

    ahoj, ja mám taký maly šejker, tam dám trochu smotany, ktorá odstála na drese minimálne hodinku predtým, nie rovno z chladničky a pridám dve lyžice hladkej múky na zahustenie, to pretrepem a vlejem do hrnca na konci varenia, za stáleho miešania na miernom ohni.
    Vára by nemala pri vlievaní tejto zmesi príliš vrieť. :wink: C.

  • anonym
    26.05.2009, 21:34

    zabudla som dodať, že potom ešte dolejem zostatok smotany, alebo mlieka. C.:wink:

  • anonym
    27.05.2009, 01:09

    Ahoj,ak sa ti fakt nikdy nedari, pred pridanim smotany daj do polievky na spicku noza sody bikarbony- chut sa nezmeni a nezgrcne sa. Alebo si daj smotanu do vacsieho pohara pridaj trosku vody a trochu hladkej muky.Poriadne to rozmiesaj habarkou alebo rucnym mikserom a vlej do polievky.Vela stastia.

  • anonym
    27.05.2009, 06:28

    Ja zvyknem najprv dat trosku mlieka do flase so srubovacim vrchnakom  a do toho mlieka dam muku a roztrepem to a tak pridam smotanu, pripadne len cistu smotanu roztrepem v tej flasi a aby sa nezrazila, tak do flase s naberackou naberiem horucu polievku alebo omacku, podla toho co varim.

    Napisala som to ako trdlo :ups:  :green:  .

  • anonym
    27.05.2009, 07:57

    hojte ked davam sladku smotanu problem nemam. Ked davam kyslu riedim ju mliekom. A ked sa robi fazulova na kyslo kde sa dava ocot....stane sa cokolvek :green: :green: :green: :green:

  • anonym
    27.05.2009, 07:59

    Ahoj, ja uz varim takmer 20 rokov a nikdy sa mi smotana nezrazila. Ja zahustim omacku alebo polievku mukou rozhabarkovanou v studenom mlieku, pomaly vlejem do polievky alebo omacky a pridam kyslu alebo sladku smotanu a povarim na miernom ohni, len nech to zovrie. Alebo zahustujem svetlou zaprazkou, ktorou zahustim polievku alebo omacku, doriedim mliekom alebo smotanou. Nakoniec za staleho miesania dochutim trochu octom. Cerstva smotana alebo mlieko by sa ti nemalo zrazit. Prajem vela stastia.

  • anonym
    28.05.2009, 21:59

    Pridavam omacku do smotany (postupne, po lyzickach), kym nie je smotana tepla. Potom sa uz nezrazi....

  • anonym
    30.05.2009, 08:59

    ja to robim tak, ze polievku alebo nieco ine stiahnem na chvilu z ohna, nech to nevrie a vlejem tam smotanu, este sa mi nestalo, ze by sa potom zrazila... no a ocot pridavam az ked uplne vypnem polievku... nie ked vrie...!!!!

+ -
Príspevkov: 8