Tehotenstvo články

Dula vs. partner

Dula vs. partner

Termín sa blíži a budúca mamička rieši jednu z „najvážnejších“ otázok – koho si zobrať so sebou k pôrodu. Nedočkavého otecka alebo radšej dulu? Čítať viac..

Žlčníkový záchvat v gravidite

Žlčníkový záchvat v gravidite

Tráviaci trakt ženy prechádza počas tehotenstva mnohými zmenami, ktoré sa okrem iného prejavujú aj známymi „rannými“ nevoľnosťami. Zmenám sa nevyhne ani žlčník – dá sa povedať, že akosi „zlenivie“. A keďže sa blíži čas hodovania, mnohé tehuľky môžu mať problém... Čítať viac..

Pôrod dvojčiat

Pôrod dvojčiat

Jednou z najčastejších otázok mamičiek čakajúcich dvojičky je spôsob vedenia pôrodu a jeho termín. Pokúsme sa teda v dnešnej kapitole o dvojčatách venovať aspoň všeobecne tejto téme. Čítať viac..

Tehotenstvo: Ach, tie hormóny!

Tehotenstvo: Ach, tie hormóny!

V jednej chvíli ste tá najšťastnejšia žena na zemi, smejete sa, vaše vízie do budúcnosti hrajú tými najpastelovejšími farbami. O pár minút nato sa vám zrúti celý svet, najradšej by ste sa niekam ukryli, slzy máte na krajíčku a manžel vám lezie pekelne na nervy. Aj také je tehotenstvo.. Čítať viac..

Masáže v tehotenstve

Masáže v tehotenstve

Dobrá masáž dokáže spríjemniť deň, uľaviť od bolesti, navodiť pocit pohody. Nemusíte si ju úplne odopierať ani počas tehotenstva, treba však dodržať niekoľko pravidiel. V prvom rade sa vždy spýtajte svojho gynekológa, či je masáž vo vašom štádiu gravidity vhodná. Čítať viac..

Prenášam či nie?

Prenášam či nie?

Keď je žena tehotná, jej myšlienky sa upínajú k vytúženému okamihu, kedy sa dieťatko konečne narodí a ona ho bude môcť držať vo svojom náručí. Niekedy sa však stane, že bábätku sa v brušku až príliš páči a na tento svet sa príliš nehrnie. Čítať viac..

Aké chyby robia tehuľky v stravovaní?

Aké chyby robia tehuľky v stravovaní?

Tehotenstvo je nielen krásnym, ale i náročným obdobím. Mnohé nastávajúce mamičky však popri množstvu povinností, ktoré majú v práci či v starostlivosti o rodinu, zabúdajú na dôležitú osobu – na seba. V gravidite totiž obzvlášť platí: zdravá mama = zdravé dieťa. Čítať viac..

Starostlivosť o chrup počas tehotenstva

Starostlivosť o chrup počas tehotenstva

Tehotenstvo patrí nepochybne k jednému z najkrajších období v živote ženy. V organizme budúcej mamičky prebieha množstvo hormonálnych zmien, ktoré ovplyvňujú orgány aj tkanivá, dutinu ústnu nevynímajúc. S obdobím tehotenstva a chrupom sa spája mnoho mýtov a fám, ako napr. väčšia kazivosť zubov, zápal či krvácanie ďasien. Ako to je teda v skutočnosti? Čítať viac..

M Obezita a tehotenstvo - týka sa aj vás?

Obezita a tehotenstvo - týka sa aj vás?

Ak sa tento problém týka aj vás, teda máte nadváhu či obezitu a obávate sa, ako vaša nadváha môže ovplyvniť zdravie vášho budúceho dieťatka, snažte sa byť čo najviac aktívnou ešte pred naplánovaním tehotenstva, starajte sa o seba a upravte si životosprávu. Čítať viac..

Článkov: 760