Tehotenstvo články

Zmena mikroflóry v tehotenstve

Zmena mikroflóry v tehotenstve

Počas tehotenstva dochádza v organizme ženy k najrôznejším zmenám, niektoré sú viditeľné navonok, iné sú menej zreteľné. Gynekológ MUDr. Peter Brenišin nám objasní problematiku zmien, ktoré sa týkajú intímnej mikroflóry. Čítať viac..

Močový trakt a tehotenstvo

Močový trakt a tehotenstvo

Je známe, že obličky podstupujú počas tehotenstva mimoriadnu záťaž. Logicky sú teda kladené zvýšené nároky aj na močový trakt, čo sa môže prejaviť nie najpríjemnejším spôsobom. Čítať viac..

Brexting počas dojčenia

Brexting počas dojčenia

Možno ste sa ešte s týmto výrazom nestretli, ale je čoraz diskutovanejší a dojčiace mamičky polarizuje. Tento výraz sa používa v situácii, keď mamička dojčí svoje bábätko a pritom na telefóne surfuje, píše správy alebo si prezerá sociálne siete. Čítať viac..

Viete, aká je Trendelenburgova poloha?

Viete, aká je Trendelenburgova poloha?

V niektorých prípadoch je tehuľke indikovaný prísny pokoj na lôžku, teda musí čo najviac ležať, s maximálnym obmedzením pohybu a inej námahy. Niekedy však ani to nestačí a musí byť v tzv. Trendelenburgovej polohe. Aká to je? Čítať viac..

Pôrod doma či do vody? Alebo oboje naraz?

Pôrod doma či do vody? Alebo oboje naraz?

O Holandsku ste toho možno už veľa počuli. Krásna krajina, s ktorou sa nám spájajú vodné mlyny, tulipány či iné obrázky. Permanentne sa drží v prvej desiatke najšťastnejších krajín s najlepšou životnou úrovňou na svete. Čítať viac..

pôrod, piť, jesť, infúzia, zvracanie

Jesť či nejesť pred pôrodom?

Pôrod sa niekedy natiahne, hlavne u prvorodičky, aj na niekoľko hodín. Mnoho žien sa s ohľadom na žalúdočné ťažkosti, ktoré u nich počas tehotenstva pretrvávajú, obáva, že tak dlho bez prísunu jedla asi nevydržia. Čítať viac..

Článkov: 760