Články

Deti sú zrkadlo. Bohužiaľ alebo našťastie?

Deti sú zrkadlo. Bohužiaľ alebo našťastie?

Výchova je činnosť vyžadujúca značné úsilie, ktoré býva vynakladané väčšinou úplne zbytočne. Toto úsilie každý z nás v živote prežíva dvakrát. Raz ako dieťa, teda v podstate ako predmet úsilia svojich rodičov, druhýkrát ako rodič, teda ako predmet kritiky svojich milovaných drobcov. Čítať viac..

Plusy a mínusy v stravovaní detí

Plusy a mínusy v stravovaní detí

O vhodnom stravovaní našich najmenších sa toho už popísalo veľa. Niektorí rodičia si odporúčania odborníkov berú k srdcu, iní pomenej. Avšak niektorí trendu zdravej životosprávy podľahnú až príliš. Čítať viac..

Wickies – dokonalá starostlivosť o detskú pokožku v lete

Wickies – dokonalá starostlivosť o detskú pokožku v lete

Produkty privátnej značky Wickies sú určené na každodennú starostlivosť o bábätko. Kozmetika a hygienické potreby sú vyrobené tak, aby deťom zabezpečili maximálne pohodlie a nedráždili ich jemnú pleť. Wickies sortiment dostupný v Kauflande obsahuje výrobky určené na detskú hygienu, medzi ktorými si sprchovací gél či šampón vyberie každý nezbedný chlapček, či neposedné dievčatko. Čítať viac..

Kým nás práca nerozdelí...

Kým nás práca nerozdelí...

Ich manželstvo nezničila nevera, žiarlivosť ani iná z častých príčin rozvodových konaní. Bola to závislosť na práci (alias workoholizmus), ktorá ich doviedla až do stavu, že si nemali čo povedať a o svoje deti sa bili pred súdom... Fikcia? Nie. Realita mnohých manželstiev nielen na Slovensku... Čítať viac..

M Herpes zoster v tehotenstve

Herpes zoster v tehotenstve

Herpes zoster, ľudovo nazývaný „pásový opar“, je ochorenie, ktoré postihuje najmä starších pacientov, nakoľko analogicky s inými vírusmi zo skupiny herpesvírusov sa aj tento aktivuje pri oslabenom imunitnom systéme. Občas sa však herpes môže objaviť aj u tehuľky. Čo v takom prípade? Čítať viac..

Na ceste za dobrodružstvom

Na ceste za dobrodružstvom

Hľadím na šantiace deti, usmievam sa a zrazu ma niečo jemne pošteklí – pocit, ktorý zohrieva. Dospelácke vnútro začína reagovať na záblesky detskej radosti. Radosť z maličkostí. Obyčajné margarétky na trávniku – pre nás dospelých. Ale pre deti – výzva k dobrodružstvu. A tak stojím na zastávke autobusu a prestávam si všímať pohľady ostatných rodičov, ktorí si už zvykli, že deti v takýchto chvíľach nenapomínam. Prečo aj? Veď nerobia nič zlé, len túžia po dobrodružstve. Čítať viac..

Článkov: 9970