Články

Nezostúpený semenník

Nezostúpený semenník

Vaša otázka: Môj dvojmesačný synček má nezostúpený pravý semenník. Narodil sa predčasne v 37. týždni. Ako sa takýto problém rieši? Máme šancu, že mu semenník zostúpi aj sám? Čítať viac..

Babička? Jasle? Opatrovateľka?  Alebo kam s ním?

Babička? Jasle? Opatrovateľka? Alebo kam s ním?

Niektoré mamičky by boli rady so svojím dieťaťom doma aj po skončení rodičovskej dovolenky. Iné sa, naopak, chcú alebo musia vrátiť do práce skôr, ako ich drobec vyrastie z plienok. A niekedy je jednoducho fajn, aby milované dojča či batoľa pravidelne na niekoľko hodín v týždni niekto povaroval. Kto ale mamu najlepšie zastúpi – to, veru, nie je jednoduchá otázka. Čítať viac..

S bývalým

S bývalým

Kráčala som mestom, kde som strávila gymnaziálne časy. Z dnešného pohľadu – nádherné roky. Hľadela som na budovy, ktoré sa za roky tak neskutočne zmenili, pozerala na ľudí – či ešte spoznám niekoho známeho. Nebola som tu aspoň desať rokov. Všetci sme sa zmenili, aj ja, aj oni, takže asi nikoho nerozoznám – vravela som si v duchu. A predsa. Čítať viac..

Alternatívne spôsoby kŕmenia

Alternatívne spôsoby kŕmenia

Niekedy sa stane, že dojčenie nejde jednoducho a dieťatko treba dokrmovať. Dôvody na to bývajú rôzne. Možno ste už počuli, že v takomto prípade by sa dieťatko nemalo kŕmiť fľašou. Prekvapilo vás toto tvrdenie a nevidíte dôvod na to, aby ste špeciálnu a možno aj dosť drahú fľašu na tento účel nepoužili? V tomto článku sa pokúsime objasniť dôvod, prečo fľašou nie a tiež ponúkneme spôsoby, ako inak sa to dá urobiť. Čítať viac..

Článkov: 10024