Články

Čo zbaliť dieťaťu do nemocnice?

Čo zbaliť dieťaťu do nemocnice?

Niekedy nastane situácia, že dieťa musí byť na nejaký čas hospitalizované v nemocnici. Ak ide o plánovaný pobyt (viete o ňom vopred), je dobré naň dieťa pripraviť. Okrem vzájomného rozprávania sa o tom, čo je to nemocnica a čo sa v nej bude diať, je dobré si premyslieť, čo dieťaťu zbaliť. Čítať viac..

POMÓC! Odtiekla mi plodová voda!

POMÓC! Odtiekla mi plodová voda!

A je to tu. Dlho očakávaný okamih nastal. Toľko ste nad ním premýšľali, a predsa vás chytá panika. Odtok plodovej vody je totiž skutočne neklamným príznakom, že vaše bábätko bude už onedlho na svete, ale zachovajte pokoj, od stretnutia vás delia ešte (alebo už len?) hodiny. Čítať viac..

Prenášam... Čo teraz?

Prenášam... Čo teraz?

Gravidita po termíne nie je ojedinelý jav, mnoho mamičiek s ňou má skúsenosti. Prečo sa bábätku na svet nechce a či mu treba pomôcť, to sú otázky, ktorými sa lekári zaoberajú, ak mamička prekročí 40. týždeň tehotenstva. Čítať viac..

Autorita rodičov

Autorita rodičov

S pojmom autorita sa stretávame čoraz častejšie. V odbornej aj laickej verejnosti sa diskutuje o prirodzenej, osobnej, pravej, skreslenej, mocenskej, direktívnej, rodičovskej či výchovnej autorite. Čítať viac..

Článkov: 9971