Články

KEDY bude ZAJTRA? – Ako deťom vysvetliť vnímanie ČASU?

KEDY bude ZAJTRA? – Ako deťom vysvetliť vnímanie ČASU?

Čo odpovedia dospelí, keď sa ich dieťa opýta, čo je to „čas“? Je to ťažké, lebo deťom „tikajú“ hodiny inak. Ich pojem o čase sa ešte len formuje. Fantázie, hry a sny ešte nie sú narúšané hranicami, termínmi a plánovaním. Kým deti pochopia, koľko trvajú minúty, hodiny alebo dni, prejdú roky. Čítať viac..

rýchla večera, zapekačky

Zapekačky: rýchla letná večera!

Letné obdobie si doslova žiada ľahké a rýchle večere. Veď kto by chcel v sparnom lete stráviť hodiny vo vykúrenej kuchyni? Ponúkame vám recepty na rýchle večere a zapekačky. Vychutnajte si ich vo dvojici, s deťmi alebo v príjemnej spoločnosti s priateľmi! Čítať viac..

Letné nechty = žiarivé

Letné nechty = žiarivé

August je mesiac preplnený vôňami kvitnúcich kvetov, bylín, grilovaní s rodinou a priateľmi... Farbami tyrkysovej vody a šantenia sa v nej, šťavnatého ovocia a práve vypestovanej zeleniny… Je nabitý slnkom a zážitkami z výletov. To všetko a ešte k tomu nejaké to bláznenie, môžete dať aj na svoje nechty. Čítať viac..

M Alergia na roztoče: nedajte jej šancu!

Alergia na roztoče: nedajte jej šancu!

Viete o tom, že alergiologicky najzaujímavejšou zložkou bytového prachu sú roztoče? Takže ak vy alebo vaše dieťa kýchate, soplíte a svrbia vás oči pri upratovaní, či pri kontakte s bytovým prachom – s najväčšou pravdepodobnosťou ste „roztočový alergik“. Čítať viac..

nástrahy lesa, deti v lese, kliešť, had, osa, včela, uštipnutie

Nástrahy LESA: na TOTO si dajte na výletoch pozor!

Ak sa počas letných dní chystáte na potulky lesmi či horskými chodníkmi, nezabúdajte na prekvapenia, ktoré na vás či vaše deti môžu číhať. Čo robiť, ak vás uštipne osa, alebo ako postupovať pri strete s dravým zvieraťom? Áno, na takéto niečo radšej ani nepomyslieť, ale lepšie je byť pripravený ako zaskočený... Čítať viac..

M dieťa, choroba, tourettov syndróm, hendikep, chlapec

Tourettov syndróm – neznámy a zákerný

Pozornosť na toto ochorenie sme v našej redakcii upriamili vďaka listu čitateľky Martiny. Píše v ňom o svojom synčekovi Davidkovi, ktorý sa im s manželom narodil po dlhých rokoch náročnej liečby. Ako tento syndróm ovplyvňuje vývin dieťaťa a kvalitu jeho života? Čo všetko sa musí (z)meniť v jeho rodine? Čítať viac..

Článkov: 10018