Články

Nočná mora mamičiek: SIDS

Nočná mora mamičiek: SIDS

Večer uložíte do postieľky zdravé bábätko, ráno sa však už neprebudí. Najhorší scenár, ktorý môže rodiča postihnúť. Prečo sa to deje? Existuje odpoveď? Čítať viac..

Dnešné MENU  pre celú rodinu

Dnešné MENU pre celú rodinu

Variť zvlášť pre drobca, pre seba a „pre poriadneho chlapa“ nie je misia, ktorá baví každého. Čas sa dá využiť aj krajšie. Skúste recepty, ktoré sú chutné a zdravé pre celú rodinu. Čítať viac..

Tehotenstvo a štrajkujúca ŠTÍTNA ŽĽAZA

Tehotenstvo a štrajkujúca ŠTÍTNA ŽĽAZA

Štítna žľaza je čosi, čo ani nevnímame, kým nezačne robiť problémy. Niekedy sa rozhodne pracovať menej, niekedy „zvýši otáčky“. Každá odchýlka od normy spôsobuje určité komplikácie, ktoré môžu okrem iného ovplyvniť aj schopnosť otehotnieť, priebeh tehotenstva a dokonca aj zdravotný stav plodu. Čítať viac..

Dojčenie: NAJLEPŠÍ štart do života

Dojčenie: NAJLEPŠÍ štart do života

Napriek tomu, že tvorba mlieka (laktácia) je daná väčšine žien, technika dojčenia vrodená nie je. Mamička sa ju musí naučiť. Dojčenie je forma matkinho sociálneho správania. V minulosti sa mladé dievčatá učili ako dojčiť najmä pozorovaním svojich matiek, ktoré mávali viac detí. Dnešné mamičky už túto možnosť väčšinou nemajú, preto musia hľadať iné zdroje informácií. Čítať viac..

Článkov: 9971