Vyťahané tepláky a čokoláda v ruke alebo prečo si dovolím nebyť cool mama

Marika Koscelníková | 10. november 2019
Vyťahané tepláky a čokoláda v ruke alebo prečo si dovolím nebyť cool mama

Lebo sa mi nechce. Lebo mám rada svoj ksicht bez makeupu a keď ma na bruchu nič netlačí. Deti ma môžu zacapkať rukami pusou od jogurtu a nič sa nestane.

Môj dom, môj hrad - hovorím si, keď ešte o 11.00 pobehujem okolo detí v pyžame a rozmýšľam, čo s načatým víkendom. Pozerám Kam s deťmi, ako každá druhá mama, ktorá je ďaleko od možnosti nechať decká babke (a konečne sa začať správať ako manželka a žena, tz, mať čas na seba a na chlapa) a hľadám, ako ich zabaviť. 

Päťročný rozdiel medzi deťmi

Nateraz to vzdávam, lebo zatvorené v izbe v podozrivom tichu sa HRAJÚ. Mám 5 ročný rozdiel medzi deťmi tak nájsť hravé zosúladenie medzi  nimi je pomerne náročné a vždy sa skončí po 10 minútach krikom. Jedna nemá trpezlivosť, druhá pochopenie, že prvá nemá trpezlivosť. 

Sú dni, keď ja nemám ani jedno ani druhé a to sú ojedinelé momenty, kedy tie dve ježibaby držia spolu. 

Tak napokon predsa vybehneme na vyhliadku. Taká nesúrodá tepláková rodinka, nemala som energiu ich presviedčať, aby sa prezliekli z domáceho a na seba som - fakt zabudla. No nevyzeráme ako coolové rodinky, ale čo tam po image. 

NeCOOLOVÁ rodinka 

Ja so staršou vpredu a muž nesie menšiu na ramenách, lebo BOLIA MA NOŽKY jej jej výletová mantra. A naozaj sa nám nechce tíšiť trojročnú levicu hodinu a nedostať sa k cieľu do 12.00.

Potom utekáme domov, lebo veď obedňajší spánok je stále svetlou hodinou nášho dňa. Povyberáme kilo kamienkov z vreciek a listy z vlasov - zábava sa kotúľať po zemi bola zase svetlou dvojminútovkou toho jej dňa a ideme spať.

Tangáče pod teplákmi

V tichu poludnia si kliknem nejaké weby a tu i tam čítam, ako sa o seba starať treba, ako nechodiť v teplákoch ( no práve dnes ich mám od rána a zaručene nevyzlečiem), ako proste botox je v určitom veku potrebný a zarezané tangáče rozpália chlapa aj po rokoch. Pozerám na toho svojho, ako odfukuje pri Simpsonovcoch a tuším, že by som s nimi nepochodila.

domáca pohoda

Tu sa cítim ako rebelka.

Baví ma nepočúvať, čo píšu a hovoria a byť si taká, ako sa mi chce. Možno trpím sebeklamom, ale ja aj v tých teplákoch vyzerám dobre. Makeup zo mňa urobí dámu, ale bez neho mám o 5 rokov menej. Fakt som dospela do bodu, ktorý necítim ako "nestarám sa o seba", ale ako "som so sebou spokojná". Bože, skoro 40 rokov mi to trvalo. 

Tak si tu sedím v tepláčkoch na pohovke a cmúľam lyžicu čokoládového krému. Občas staršia pri čítaní povinnej literatúry odlizne - doslova- z mojej ničneriešiacej pohody, ale aj tak dobre. Vydarený deň. Vydarený život. Niekto ho potrebuje prežiť v opätkoch na párty, mne stačia 4 jemne odfukujúce duše a svätý pokoj. Nateraz.

Zajtra bude iný deň a to ma na živote baví.       

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: