Vianočný tip: Darujte knihu!

Redakcia | 6. december 2012

Darujte deťom knihu! Akú? Nechajte sa inšpirovať...

Nevyznáte sa v tom množstve kníh, ktoré sú na trhu, a hľadáte niečo vhodné pre vašich drobcov? Nechajte sa inšpirovať:

Krásna noc Vianoc

(príbeh, neveršovaný, vhodný pre deti od 3 rokov): 

Jednu zasneženú noc našla myška pod krásne ozdobeným stromčekom zabalenú knihu. Keď sa do nej prehrýzla, ocitla sa v najúžasnejšom, príbehu, aký sa kedy stal ... O tom, že vianočné inšpirácie sú nevyčerpateľné a vianočných príbehov nie je nikdy dosť, svedčí aj táto kniha. Opäť je určená najmä pre deti mladšieho školského veku, ale nepochybne urobí radosť všetkým deťom.

Knihu ilustrovala anglická ilustrátorka Jenny Thorne.

 

Svätí rozprávajú o sebe deťom

(krátke životopisy svätcov, pre deti od 5 rokov): 

Detskému čitateľovi sa svätí perom autorky prihovárajú v 1.osobe, čo zvyšuje samotnú výpoveď textu a zároveň sa stávajú hrdinovia príbehov deťom bližšími. Kniha celkovo zahŕňa životné príbehy 26 svätcov a svätíc. Texty sú rozsahovo, ako aj štylisticky vhodné najmä pre deti mladšieho školského veku. Avšak vzhľadom na bohatosť ilustrácií a na druhej strane výpovednú hodnotu textov, kniha poteší deti každého veku. 

Knihu ilustrovala známa talianska ilustrátorka Maria Cristina Lo Casciová.

Vidí ma Boh aj potme?

(príbeh malej Anny, vhodný pre deti od 4 rokov)

Anna sa cíti dospelá, lebo už môže sama spať u starých rodičov. Keď však nadíde večer a je čas ísť spať, veľký dom už nevyzerá tak prívetivo. Anna chce vedieť: „Vidí ma Boh aj potme?“ Jedna z 3 detských kníh amerického spisovateľa Neala Lozana, ktorá zožala veľký úspech u malých (detí)  i veľkých (rodičov). Viac o knihe na: www.willyoublessme.com.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: