VAZELÍNA: Majte ju vždy poruke

Marika Koscelníková | 18. november 2020
VAZELÍNA: Majte ju vždy poruke

Máte ju doma na nočnom stolíku? Mali by ste.

Je to veľmi efektívny a pritom finančne nenáročný skrášľovací prostriedok. Pri drahých krémikoch sa síce bude trochu hanbiť za svoje veľké neestetické balenie, ale obsahom sa im vyrovná. Vyskúšajte naše tipy a buďte krásna mama.

Kúpite ju za pár eur v každej drogérii a využijete ju dokonale. Vazelínu používali aj naše staré mamy. Takmer na všetko: na rany, popraskanú kožu, výrobu liečivých mastí. Ponúkame vám pár dobrých tipov, ako ju všestranne využiť.

Lesklé a dlhé mihalnice vďaka vazelíne

Natrite si vazelínu na mihalnice večer a nechajte pôsobiť počas noci. Podporuje ich rast a vyživuje riasy. Ak si mihalnice nemaľujete, namočte špičku suchej štetinky do vazelíny a pretrite ich. Budú lesklé a upravené.

Vazelína aj na obočie.
Upravte si ho namočeným štetcom vo vazelíne a máte lesklé a zafixované obočie.

Vazelína si poradí so suchou kožou

Popraskané päty na nohách? Poriadne si ich potriete vrstvou  vazelíny, natiahnite ponožky a nechať pôsobiť počas noci, zopakujte pár krát a koža sa zregeneruje.

To isté platí na suché ruky, ošetrenie kožičky okolo nechtov a samotné nechty. Vazelínový zábal s rukavicami a na druhý deň máte ručičky ako bábätko.
vazelína

Rozžiarte sa s vazelínou

Netradičný tip maskérok môžete vyskúšať aj vy. Použite vazelínu ako alternatívu k drahým rozjasňovačom pleti. Potiahnite  ňou pozdĺž lícnych kostí, po špičke nosa a pod obočie pre prirodzený lesk. Budete krásne žiariť!

Zatočte s vráskami!
Prečítajte si tiež:

Zatočte s vráskami!

Na vrásky s vazelínou

Natrieť vazelínu na tvár nemusí byť každému príjemné, ale dokonale vám premastí pokožku.

Tip mama a ja:

Použite ju pod oči na typické očné vrásky, ktoré trápia nejednu z nás. Vazelínu ako očný balzam preslávila Jenifer Aniston a vyzerá skvele, tak prečo to neskúsiť?

Pery, lakte, kolená s vazelínou omladnú

Nočný balzam na popraskané a suché pery? Vazelína. To isté platí aj na suché lakte a kolená. Na tieto miesta zabúdame, ale nepekne nás prekvapia v lete, keď začneme nosiť krátke sukne a tričká. Ponatierajte sa na noc vazelínou. 

vazelína

Vazelína predĺži vôňu parfumu

Ako na to? Jednoducho natrite miesta, kam zvyknete strieknuť svoju obľúbenú vôňu: krk, zápästie, podkolenné jamky, alebo vy už viete kde, vazelínou. Potom použite svoj parfém. Vôňa bude intenzívnejšia  a vydrží dlhšie.

Vazelína aj na ekzém

Je vhodná aj na ošetrenie exematickej suchej pokožky bábätka. Päť krát týždenne natierajte podráždenú pokožku vazelínou. Vytvorí na nej jemný film a pomôže ju upokojiť.

Pre deti dobre poslúži aj ako ochrana pred vetrom a mrazom. Stačí ich natrieť pred lyžovačkou, či prechádzkou v zime. A to od bábätka až po "veľkáčov".

Vazelína na strie

Tehuľky, je vhodná aj pre vás. Ošetrujte si ňou počas tehotenstva pokožku bruška, stehien a pŕs, je výborným preventívnym prostriedkom proti striám.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: