Táto mama v tom má jasno: Nepáči sa vám moje telo? Mne ÁNO

Marika Koscelníková | 30. júl 2019
Táto mama v tom má jasno: Nepáči sa vám moje telo? Mne ÁNO
foto: @thelindsaywolf

Možno ste ako ona. Možno sa vaše telo pôrodom zmenilo.

Mama dvoch detí, Lindsay Wolf, nedávno uverejnila fotografiu "pred" a "po". Na rozdiel od cool fotiek, na ktorých sa mamy tešia zo straty hmotnosti po pôrode a teda tá druhá býva zvyčajne "krajšia", Lindsay to poňala po svojom.

Pred a Po. Moje telo je väčšie, ale duša šťastnejšia

Pred 5 rokmi bola niekým, kto bol nezdravým spôsobom posadnutý svojou váhou. Dnes je šťastnou mamou, ktorá sa so svojím dieťaťom delí o desiatu. A vyzerá to takto:  

Jej príspevok vyvolal diskusie a našiel si svojich fanúšikov rovnako, ako aj odporcov. Mnohé mamy ju považujú za inšpiratívnu, iné tvrdia, že je nezdravé a neestetické ukazovať telo, ktoré je "tučné".

K príspevku Lindsay napísala:

rok 2014: Posadnuto dokazujem sociálnym médiám, že som chudá a fit .

2019: Šťastne zobkám melón v plavkách a cítim sa dobre.

V tomto prípade je to pre mňa úžasné a magické „po“. 

Napriek tomu, že na prvej fotografii môžem pôsobiť šťastne, nebola som so sebou spokojná (čo malo za následok poruchy stravovania, narcizmus a závislosť od tabletiek na chudnutie). Teraz, ako som sa stala mamou, svoje telo rešpektujem, aj keď sa občas za neho hanbím. 

RADA: láska je VŽDY silnejšia ako hanba a možno ju v priebehu času posilňovať.

Iste, na pravej strane je dôkazný prírastok hmotnosti, čo pozná asi každá mama. Kľúčový rozdiel medzi týmito dvoma zábermi je však ten - jeden ukazuje ženu, ktorá bola posadnutá štíhlosťou a svoju hodnotu určovala podľa čísel na váhe a druhá ukazuje ženu, ktorá je už dnes vie, že jej hodnota je inde. Bez ohľadu na váhu. 

Ženy, zdravé môže byť aj väčšie telo

Lindsay na svojom profile pravidelne motivuje mamy k tomu, aby sa prijali také, aké sú. Netradičným (pre niekoho nevhodným) spôsobom dokazuje, že nie telo, ale hlava nás robí šťastnými.  

"Keď sa snažíte cvičiť jogu a vaše osemmesačné dieťa sa chce pripojiť. Život tejto mamy nie je nikdy nudný, to je isté. Zdravé môže byť aj väčšie telo. Teraz, ak ma ospravedlníte, budem trénovať svoju pozíciu a naučím svojho syna, ako nájsť svoje miesto na zemi." 

lindsay wolf

Zdroj: mother.ly/Instagram@thelindsaywolf

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: