Tak veľmi bol jeho krátky život dôležitý. Pre nás všetkých

Marika Koscelníková | 24. september 2018
Tak veľmi bol jeho krátky život dôležitý. Pre nás všetkých
foto: Jennifer Ryals Photography

Nezvyknem fotografovať novorodencov. Tento chlapec bol však iný. Zmenil aj môj život.

"Chlapček má 8 týždňov. Prišli sme z nemocnice a chceli by sme si zachovať na Aidena pekné spomienky. Nebude dlho žiť", s týmito slovami ma kontaktovala rodina malého bojovníka.

Diagnóza: Mikrocefalus 

Aiden sa narodil s mikrocefalom (jeho mozog sa nevyvinul tak, ako mal). Nikto neveril, že vôbec prežije. Prvé minúty po pôrode, hodiny, dni...po týždni Aidena prepustili domov. Dožiť.

Je to malý veľký bojovník, ktorý dal všetkým svojim blízkym tak veľa. Nielen smútku a bolesti. Pokoru a lásku.  

Bol taký malý. Bol taký dokonalý. Keď s ním mama prišla do miestnosti a videla som ho prvýkrát, plakala som. Nie z ľútosti. Bol to najúžasnejší bojovník, akého som v živote videla. Mal krásne šedé oči, ktoré sa na mňa dívali asi tri sekundy, ale bolo v nich toľko múdrosti a pochopenia. 

Plakala som dojatím. Toto malé stvorenie malo v sebe toľko sily!

Neviem, ako dlho som ho držala a rozprávala som sa s touto malou dušou, až neskôr som si uvedomila, že ho nefotografujem. 

Plakala som a modlila som sa a plakala a plakala celých 45-minút, počas ktorých som ich fotila. Celý deň a noc som kompletizovala obrázky a upravovala fotografie. Bolo ich 272. Každá úžasne silná. 

Aiden na druhý deň zomrel.

Stála som v izde svojich spiacich synov a plakala. Vďačnosťou, že ich mám. Vďačnosťou, že som mohla zažiť malého Aidena, ktorý žil najdhšie ako mohol. Ktorý bol úžasným stvorením so šedými očami, v ktorých bolo všetko. Tak veľa nám všetkým dal. Tak veľmi bol jeho život dôležitý. 

Jennifer Ryals 

Zdroj: hestir.cafemom.com

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: