Susedka mi píše listy. Vyhráža sa!

Redakcia | 25. jún 2018
Susedka mi píše listy. Vyhráža sa!

Kto má malé deti ten vie, že udržať ich v tichom režime, ustrážiť, aby nedupotali, nekričali, nebúchali je nemožné. Kto má malé deti vie, že treba často prať, variť, vysávať, mixovať. Kto má malé deti vie, že nič tak mamu nezabolí ako to, že sa na jej deti znesú slová: nevychovanci.

Mojej susedke na mojich deťoch a rodine prekáža všetko. Bývame v päťposchodovom paneláku na okraji malého mesta. Pred rokom sa pod nás nasťahovala do prenájmu 57 ročná pani. Vyzerala prívetivo, prihovorila sa nám, s každým sa pustila do reči.

Milá suseda sa zmenila na policajta

Po týždni mi začala jemne v pravidelnom rytme  búchať metlu na strop vždy, keď sa deti bláznili. Mám dve baby. 6 a 4 ročné. Vždy keď ma stretla a mala som pocit, že na mňa doslova striehne, ma požiadala, aby som po 18.00 neprala, lebo ju ruší moja práčka.  Som nekonfliktný typ, takže som sa snažila deti upokojiť a prať ráno. Tiež nebolo dobre, ráno že spí dlhšie a tá naša „rároha“ je hlučná.

S pani sa nedá rozprávať ani dohodnúť. Všade o nás klebetí, ako doma kričíme a búchame jej naschvál. Vrcholom bol piatkový list, ktorý som našla vo dverách. Pani susedka sa mi vyhráža políciou.

zlá susedka

Som zo susedky zúfalá

Dôvody udala ako rušenie nočného kľudu ( utíšte do minúty dieťa v horúčke) a hanobenie spoločných priestorov (moja 4 ročná nakreslila pri vchodových dverách na stenu psa. Asi 5 milimetrového).

NAVYŠE a to ma už naozaj išlo rozhodiť, prekáža jej smrad nášho pracieho prášku. Keď vyvesím bielizeň, vraj to cítri až doma nemôže otvoriť okno, ani ísť na balkón. Čože? Toto je už normálne?
  
Najhoršie je, že pôsobí ako milá a ústretová pani, ktorej každý uverí. Keď si príde majiteľ bytu v ktorom pani býva po peniaze, jemu povie, že je všetko v poriadku. Skúsila som sa na ňu opýtať, čo je zač. Len mi naznačil, že je vdova a presťahovala sa bližšie k deťom. Ešte som ich u nej nevidela a ani pani veľmi nevychádza z bytu.

Neviem, prečo si zasadla na nás a čo vlastne chce dosiahnuť. Ale som v strese vo vlastnom byte. Húkam po deťoch a mixujem pod dvoma uterákmi, aby som jej náhodou neurobila zle. Viete si to predstaviť, ako opatrne našľapujete a nebláznite sa s deckami, lebo môžete urobiť hluk? Šialené. Uvažujeme o sťahovaní. Pani má vraj ročnú zmluvu na prenájom, ale ja sa do roka zbláznim a moje deti tiež.

čitateľka Drahuša

Chceme počuť aj Vaše príbehy. Napíšte nám o svojom živote, o jeho radostiach i trápeniach, podeľte sa s ostatnými mamičkami a môžno si pomôžete navzájom.
Píšte nám na adresu:
story@orbisin.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: