Mama články

Vďaka za existenciu jednorazových plienok!

Vďaka za existenciu jednorazových plienok!

Dnešnú dobu by som označila ako rýchlu, ale zároveň aj dobu ochkania. Koľko sa posťažujeme, ako sa ťažko žije. Určite niečo na tom je, ale poviem vám pravdu, nechcela by som žiť v minulosti. Jedine, ak by som bola bohatou kňažnou... Čítať viac..

sila stromov

Sila stromov

O blahodarných a liečivých účinkoch stromov vedeli už naši predkovia, ktorí boli oveľa viac spätí s prírodou ako my. Čítať viac..

A kedy už budem babka?

A kedy už budem babka?

Touto otázkou ma moja mama terorizuje už poriadne dlho. Je vytrvalejšia ako moje biologické hodiny, ktoré priznám sa, občas zatikajú... No keď už svojou vnúčikovskou mániou nakazila aj môjho otca a svokrovcov, pričom sa otázka: „Tak kedy už...?“ stala najčastejším slovným spojením našich rozhovorov, musela som razantne zakročiť. Čítať viac..

Antibiotiká nie sú cukríky! Ako často ich užívajú vaše deti?

Antibiotiká nie sú cukríky! Ako často ich užívajú vaše deti?

Odchádzate z ordinácie detského lekára. Možno premýšľate, prečo vášmu potomkovi lekár nepredpísal recept na antibiotiká – syn, či dcéra je predsa chorý/á! Namiesto všelieku dostanete recept ako od babičky – posteľ, pitný režim, vitamíny, ľahká strava, na zníženie horúčky bežne dostupné antipyretikum. Prečo nám lekár nepredpísal antibiotiká? Otázka, ktorú si rodičia v ordinácii často kladú a naliehajú na lekára, aby ich predpísal. Čítať viac..

Viete odbúrať stres? Mali by ste.

Viete odbúrať stres? Mali by ste.

Stres je v dnešnej dobe neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. K emočným faktorom spôsobujúcim stres patrí predovšetkým úzkosť, strach, smútok, nenávisť, nepriateľstvo, neistota. Ak patríte medzi tých, ktorí sa veľa a často stresujú, zbystrite pozornosť, máte šancu ho odbúrať. Čítať viac..

O ženskom vnímaní, keď pracuje a hovorí muž

O ženskom vnímaní, keď pracuje a hovorí muž

Tiež poznáte situáciu, keď vám partner začne dôležito vysvetľovať práve riešený problém v práci a vy vidíte, že deti visia za nohy v prievane, vám preteká mlieko na platni, vytiekla pračka, zvoní poštárka a chce podpis na rekomando a váš muž nechce nič viac, než celú vašu pozornosť (napokon takých osôbok by sa u nás našlo, nie)? Nechápe, že žena dokáže pracovať na niekoľko na sebe nezávislých programov. A často ani tak nechce, ako skôr musí. Čítať viac..

Čarovná sila kvetov

Čarovná sila kvetov

Je dokázané, že kvety sú jedným z najprirodzenejších sprostredkovateľov dobrej nálady. Aký by to bol sviatok bez pestrofarebnej, lákavo voňajúcej kytice kvetov? Pohľad na zakvitnuté lúky či záhradky má blahodarný účinok na psychiku, a teda aj na celý ľudský organizmus. Čítať viac..

Článkov: 3549