Slovak food festival 2012

Redakcia | 18. máj 2012

Čerstvá zelenina, bylinky, domáce lokše, husacinka, steaky, pralinky, sushi, smažené aj nesmažené dobroty, víno, destiláty, káva, čaj, kuchyne rôznych kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech, či ďalekej Ázie... a ešte veľa veľa iného!

Posledný májový víkend bude na Bratislavskom hrade už po tretí rok patriť najväčšiemu pikniku v meste – Slovak Food Fetival 2012. Organizátori už tradične pripravili program aj pre rodiny s deťmi. V areáli plnom zelene nebudú chýbať tvorivé dielne Školy remesiel ÚĽUV - rezbárska dielňa, drotárska dielňa, detská paličkovaná čipka, maľba na sklo, hrnčiarska dielňa. Detičky sa tento rok môžu vyšantiť aj na skákacom hrade a detskom ihrisku. V nedeľu 27. mája bude príležitosť pre rodičov diskutovať s odborníkom na zdravú výživu, doktorom Igorom Bukovským, na tému stravovania detí. Organizátori pripravili počas trojdňového podujatia bohatý program. Oteckovia môžu degustovať, mamičky sa vzdelávať a detičky zabávať. Viac informácií na www.slovakfoodfestival.sk

Po roku sme tu opäť! SLOVAK FOOD FESTIVAL - najväčší piknik na Slovensku.

Čerstvá zelenina, bylinky, domáce lokše, husacinka, steaky, pralinky, sushi, smažené aj nesmažené dobroty, víno, destiláty, káva, čaj, kuchyne rôznych kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech, či ďalekej Ázie... a ešte veľa veľa iného!

- 56 vystavovateľov
- Desiatky miest na sedenie
- Stovky miest na státie
- Predvádzacie pódium
- Obrovský jarný trh Zeleninárov
- Detský kútik a škola remesiel

- súťaž médií vo varení – už po tretí rok sa do nej zapájajú zástupcovia slovenských médií. Tento rok súťaží 9 tímov: aktuality.sk, Hospodárske noviny, TV JOJ, obedovat.sk, RTVS/Slovenská Televízia, TASR, TV Markíza, týždenník Život, Varecha.sk. 
- S podporou SACR vytvoríme jedinečné kulinárske zážitky z regiónov Slovenska.
- Zruční šéfkuchári zabojujú o majstra Slovenskej republiky v otváraní ustríc.
- jarný trh zeleninárov – 80 m? čerstvých, voňavých a chutných surovín

Primerba Cup 2012 – súťaž o najlepšieho kuchára spomedzi Slovákov a Čechov – finále vyvrcholí priamo počas nášho festivalu!

Spoločnosť Unilever Food Solutions v spolupráci s Gourmet Klubom a Československým zväzom kuchárov v Prahe vyhlásila dňa 12. marca 2012 novú kuchársku súťaž pre Slovenskú a Českú republiku -  Primerba Cup 2012. Do súťaže bolo zaradených spolu 103 súťažiacich, z toho 43 zo Slovenska. Odbornú porotu súťaže tvorí za spoločnosť Unilever Food Solutions Milan Sahánek, medzinárodný rozhodca svetovej federácie kuchárov WACS s najvyššou rozhodcovskou licenciou a pre celosvetové kuchárske súťaže, za občianske združenie Gourmet Club Jaroslav Ertl, prezident Gourmet klubu a za Československý zväz kuchárov Jan Michálek, vedúci národného tímu kuchárov Českej republiky a účastník mnohých najprestížnejších kuchárskych súťaží vo svete.

Iba dvadsať najlepšie hodnotených kuchárov bude mat príležitosť predviesť svoje umenie a bojovať o titul Primerba Cup 2012 v praktickom finále súťaže. Tu budú mať kandidáti na titul Primerba Cup 2012 za úlohu pripraviť v časovom limite 2,5 hodiny polievku a teplé hlavné jedlo s prílohou. Finalisti budú musieť pripraviť 6 porcií z vlastných surovín podľa svojho novo navrhnutého menu zahŕňajúceho povinnú surovinu. V priebehu veľkého finále budú súťažiaci hodnotení dvoma odbornými porotami podľa daných kritérií. Prvá z nich bude bodovať praktické schopnosti súťažiacich na pracovisku a hygienu, druhá odborná porota bude senzoricky hodnotiť súťažné menu. Povinnou surovinou pre finále súťaže je králik (celý, čerstvý, v chladenom stave).

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: