Rekordy zo sveta mamičiek

Redakcia | 29. október 2018
Rekordy zo sveta mamičiek

Neuveriteľné čísla a udalosti!

Najstaršia matka

Pravdepodobne sa ňou stala asi 72-ročná Indka, ktorá porodila po umelom oplodnení. Jej vek však nie je možné presne dokázať, keďže sa odvoláva iba na vek svojho manžela, od ktorého by mala byť 5 – 7 rokov mladšia, pričom hrdý ocko má podľa rodného listu 79 rokov.

Ak by to nebola pravda, tak za najstaršiu mamičku môžeme považovať Španielku, ktorá porodila svoje dieťa v roku 2006 ako 67-ročná – taktiež po umelom oplodnení.

Najmladšia matka

Mala iba 5 rokov a 7 mesiacov, keď cisárskym rezom priviedla na svet svoje prvé dieťa – stalo sa tak údaje 14. mája 1939, pričom nikdy sa nezistilo, ako došlo k oplodneniu. Dievčatko pochádzalo z početnej chudobnej rodiny v Peru.

Vydala sa až po tridsiatke a svoje ďalšie dieťa porodila vo veku okolo 38 rokov. Žiaľ, z médií poznáme viacero prípadov dievčat z rôznych kútov sveta, ktoré otehotneli a porodili ešte pre desiatym rokom života.

Najplodnejšia matka

Bola ňou  pravdepodobne Ruska, ktorá počas života porodila 69 detí. Ide o ohromujúci počet, navyše podčiarknutý faktom, že toto stihla v rámci 27 pôrodov, keďže 16-krát porodila dvojčatá, 7-krát trojčatá a 4-krát dokonca štvorčatá. Táto žena žila v 18. storočí.

Najstaršia matka štvorčiat bola až do minulého roka 55-ročná žena. V auguste 2016 ju z trónu zosadila 65-ročná Nemka, ktorá dovtedy porodila 13 detí. Jej najstaršia dcéra mala v čase pôrodu štvorčiat 44 rokov.

Najusilovnejšia náhradná matka

Je ňou Američanka, ktorá pre iné páry doposiaľ vynosila a porodila12 detí. Teší ju, že takto môže pomáhať párom, ktoré nemôžu mať vlastné dieťa.

Najväčšie dieťa

Ak máme veriť správam, stal sa ním 17-kilogramový Číňan. Pravdepodobne však ide o preklep, pretože podľa overených zdrojov sa za najväčšie bábätko považuje malý Ind, ktorý sa narodil minulý rok s hmotnosťou 6 kg. V roku 1955 však istá Talianka porodila dieťa s hmotnosťou 10 kg, ktoré však o pár hodín po pôrode zomrelo.

Najviac detí pri jednom pôrode.

Niektoré zdroje hovoria o 7, iné až o desiatich deťoch. Prirodzene, bez umelého oplodnenia.

Trojičky sú už na svete!
Prečítajte si tiež:

Trojičky sú už na svete!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: