Prichádza k vám júnové vydanie Mama a ja!

Jana Fialová | 1. jún 2012

Prvé letné číslo je tu! Opäť plné zaujímavých informácií, príbehov, vašich listov a všetkého, čo tehuľky, snažilky, mamičky, oteckovia a babičky potrebujú vedieť...

Editorial

Občas je neznesiteľný, ale bez neho to nejde. Oberá nás o pokoj, niekedy podlomí nohy, roztrasie ruky. Násobí sa s počtom detí a, žiaľ, ani s ich vekom neslabne, nestráca sa.

Strach o dieťa. Strach priamo úmerný láske, verný spoločník milujúcich mám. Tiež som mu nerozumela, keď ma moja mama čakala pri okne zakaždým, keď som šla večer von. Prevrátila som oči – Mami, prečo nespíš? Neboli mobilné telefóny, nebol internet, bola len pevná linka – a tú nemal každý, a telefónne búdky – ale nie všade. A naše mamy prežili. Srdce im búchalo ako o život, kým sme sa nevrátili domov. Len naoko pokojne čakali, a vnútro, vnútro im šlo možno roztrhať. Dnes to už viem. Mama mame rozumie.

Mám tri deti. Trojnásobný strach, ktorý ani s ich pribúdajúcim vekom a dospievaním nijako neprechádza. Máme mobily, internet. Máme to oveľa ľahšie, a predsa sa bojíme. O ich zdravie, o ich bezpečnosť, o ich životy. Od chvíle, ako sme im dali život, strážime ich a niekedy by sme za nich aj dýchali. Prekonáme všetko. Horúčky, choroby, odreté koleno, pád z bicykla, prvé odlúčenie.

„Ťažko-krásne“ je byť mamou. Môcť si však vybrať znovu, nemením. A som si istá, že rovnako každá z vás. Aj mama Daniela Peštová. Zhovárali sme sa s ňou o kráse, aj tej vnútornej, o deťoch, živote, ale aj o odlúčení od rodičov. A tiež o strachu, ktorý ide ruka v ruke s materstvom.

MAMA a ja je o tom, čo prežívate. Sme tu pre vás a rozumieme vám...

Príjemné júnové čítanie vám želá

Jana Fialová

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: