Prevencia proti alergiám pohlcovačmi nadmernej vlhkosti Ceresit STOP

PR článok | 4. marec 2013

Možno vás to prekvapí, ale vo vašich bytoch a domoch nie ste sami. Okrem vašej rodiny tam žije mnoho nezvaných nájomníkov – plesní a roztočov, o ktorých nemáte väčšinou ani tušenia.

Možno vás to prekvapí, ale vo vašich bytoch a domoch nie ste sami. Okrem vašej rodiny tam žije mnoho nezvaných nájomníkov – plesní a roztočov, o ktorých nemáte väčšinou ani tušenia. Nielenže neplatia nájom a ani sa nijako nepodieľajú na udržovaní domácnosti, ale dokonca vám aj škodia. Ich prítomnosť môže vyvolať celý rad chorôb – alergie, bolesti hlavy, zápaly dutín, astmu, choroby respiračného systému, kožné ochorenia. Preto ťažko nájdeme dôvod, prečo s nimi naďalej žiť pod jednou strechou. Avšak zbaviť sa týchto nežiaducich nájomníkov nie je ani náhodou ľahké.

A ešte niekoľko faktov

Celé roky sme sa stretávali v bežných panelákových bytoch s problémom suchého vzduchu. To čo sme potrebovali boli rôzne. nie veľmi vábivé zariadenia na zvlhčovanie vzduchu. Rekonštrukciami, výmenou okien, zateplením vo viacerých prípadoch dochádza k opačnému efektu. Vzdušnej vlhkosti je viac. než je to zdravé. Vlhkosť nemá kam uniknúť a sústreďuje sa na oknách, v rohoch miestností a vyústi až ku vzniku nebezpečných plesní.

Až 12 litrov vodnej pary denne vyprodukuje jedna rodina počas bežných aktivít ako sú varenie, pranie, kúpanie. Ak vlhkosť nemá kam uniknúť, sústreďuje sa v najchladnejších miestach napr. na oknách, v nevykurovaných miestnostiach alebo v zle zaizolovaných priestoroch. Podporuje tvorbu plesní, tmavých škvŕn na stenách, ktoré môžu byť príčinou vzniku alergií a iných zdravotných problémov (reumatizmus, problémy s kĺbmi). Vlhkosť takisto poškodzuje aj bytové zariadenie – tapety, nábytok, elektroniku, zapríčiňuje koróziu kovových predmetov a pod.

Máme pre vás riešenie. Pohlcovač Ceresit STOP VLHKOSTI 2v1 nadmernú vlhkosť pohltí, optimalizuje relatívnu vlhkosť vzduchy a tým zabraňuje vzniku plesní, predchádza alergiám, astmatickým prejavom, zapchatému nosu, podráždeniu kože a ekzémom.

STOP VLHKOSTI

Ultra absorpčné aktívne kryštáliky pohlcujú nadmernú vlhkosť, ktorá sa zhromažďuje v zásobníku prístroja v podobe roztoku.

STOP ZÁPACHU

Patentovaná technológia účinne neutralizuje pachy. Zápach neprekrýva, ale redukuje ho až o 70%. Výsledky sú preukázané vedeckými testami.* Aktívna zložka pohlcujúca pachy sa nachádza v modrej vrstve tablety. Vďaka nej sa pachy pohlcujú počas celej doby trvanlivosti tablety. * redukcia pachov bola laboratórne overená v decembri 2009.

Manipulácia s prístrojom je veľmi jednoduchá, stačí vložiť absorpčnú tabletu na nechať ju pracovať. Po spotrebovaní ju jednoducho nahradíte novou. Prístroj Ceresit Stop Vlhkosti vám okrem optimalizáciu vzdušnej vlhkosti a zabezpečenia zdravšieho bývania poskytuje aj bezpečnosť. Jeho súčasťou je bezpečnostný systém proti vyliatiu nahromadenej tekutiny. Nemusíte sa preto báť, že vy, vaše dieťa alebo domáci miláčik dôjde so styku s nazhromaždenou tekutinou.

Ak už došlo k najhoršiemu!

V dôsledku nadmernej vlhkosti v miestnostiach a nedostatočným vetraním, vytvárame ideálne podmienky na vznik plesní. Okrem toho, že to nie je najestetickejší doplnok nášho interiéru, v mnohých prípadoch môže spôsobiť zdravotné problémy. Ak už k takémuto stavu došlo, je vhodné plesne odstrániť pomocou prípravku Ceresitu Stop Plesni. Koncentrát sa aplikuje priamo na postihnuté miesto, nechá pôsobiť. Likvidácia plesne nie len povrchová. Prostriedok sa napenetruje do omietky a tým zneškodní všetky zárodky plesní. Následným používaním pohlcovačov vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti preventívne pôsobíte proti vzniku novej „plesnivej dekorácie“.

Ceresit Stop Systém – Pre váš zdravší domov!

 

Henkel Slovensko, spol. s r.o., Záhradnícka 91, 821 08 Bratislava, tel.: 02/50 246 111, www.stopvlhkosti.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: