Nový trend mamičiek: Online bazáre

Marika Koscelníková | 24. apríl 2018
Nový trend mamičiek: Online bazáre

Ekonomický i ekologický. Pohodlný aj zaujímavejší je spôsob nakupovania, ktorému prepadli súčasné mamičky. Online bazáre. Výmena, predaj, kúpa.

Dnes je oblečenie cenovo dostupné pre každého. Je obdobie rýchlej módy.  "Bodyčko" pre dieťa kúpite za tri eurá. Vydrží primerane cene, po prvom opraní sa zrazí.  Naopak, kvalitná vec dobrého zloženia vydrží aj prvé príkrmy a pokojne ju môžete odložiť pre ďalšie dieťa, alebo posunúť iným mamičkám na bazáre.

Žena doma: Peniaze
Prečítajte si tiež:

Žena doma: Peniaze

Nakupovanie z druhej ruky je trendom medzi mamičkami

Pre niektoré mamičky je to nutnosť, pre iné zábava a rozhodnutie. Nakupovanie vecí z druhej ruky v sebe nesie nielen finančnú výhodu, ale je aj ekologické a v súčasnosti trendové. Mamičky sa naučili fungovať v komunitách. Oblečenie si nielen navzájom predávajú a odkupujú, ale aj vymieňajú. Menšie za väčšie, alebo naopak. 

Recyklácia módy, je dnes, keď si môžete kúpiť lacné nekvalitné, tzv. rýchle veci, vítaná. Odevný priemysel patrí k najväčším znečisťovateľom našej planéty.

V bazároch nakupujú aj celebrity

Aj tie najnáročnejšie maminy zablúdia občas na bazáre a do sekáčov. So značkovým oblečením. To je cenovo dostupnejšie ako v obchodoch a navyše, ak máte šťastie, narazíte na naozaj originálne a kvalitné kúsky.

Nakupovanie "z druhej ruky" podporujú aj mnohé celebritné mamičky. "Pre seba aj pre svoje deti nakupujme bežne oblečenie v sekáčoch", prehlásila aj módna ikona, Sarah Jessica Parkerová.

online bazar

Nakupovanie v online bazári má aj svoje rizika. Čo by ste mali vedieť:

Kupovať od overených predajcov
Pozrieť si referencie predajcu, jeho hodnotenie nakupujúcimi či predávajúcimi. Má predajca overený profil na bazári, alebo je nový?

Už prvý kontakt s predajcom vám môže veľa naznačiť
Komunikuje predajca slušne? Je ochotný/ná sa dohodnúť na spôsobe  obchodu? Vykrúca sa? Ako komunikuje o výrobku? Kvalita, obnosenosť, chyby...Je ochotný/ná vyfotiť prípadnú chybu a pravdivo ju opísať?

Ak ste s obchodom neboli spokojná, dajte o tom vedieť

Mnohé online bazáre poskytujú užívateľom možnosť hodnotenia. Je dôležité, aby ste vyjadrili svoju spokojnosť či nespokojnosť s predávajúcim, aj vaša skúsenosť pomôže ostatným rozhodnúť sa.

Správcovia online bazára môžu podvodníka/podvodníčku vylúčiť.

Nájdu sa (a nie je ich málo) fičúri, ktorí chcú na takomto spôsobe predaja zarobiť. Nakúpia veci lacno zo zahraničným fejkových webov a predávajú ako originál s niekoľkonásobnou prirážkou.

Pýtajte sa vždy na originalitu výrobku a nezabudnite, že ak kúpite vedome fejk, jeho kvalita bude pochybná. Navyše je to neetické, nehovoriac o módnom prehrešku.

Ak chcete predávať v online bazári

Máte po dieťati vecičky, ktoré by ešte využili iné mamy? Nebojte sa ich posunúť ďalej. Stačí sa zaregistrovať a vytvoriť si profil na niektorom z online bazárov.

Oblečenie operte, príp. vyžehlite, odfoťte, popíšte stav a určite cenu. Snažte sa, aby cena zodpovedala stavu oblečenia. Jedna zlá referencia vám môže pokaziť meno medzi nakupujúcimi i predajcami.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: