Netradičná pochúťka: Mafiny zo sladkých zemiakov

Jana Guráňová | 27. Apr 2020
mufiny zo sladkých zemiakov

Batáty obsahujú aj B6 - vitamín "na nervy". Tak prečo neskúsiť túto dobrôtku?

Mufiny zo sladkých zemiakov

Suroviny:

  • 600 g sladkých zemiakov (alebo 1/2 maslovej tekvice)
  • 4 jarné cibuľky
  • 6 vajec
  • 3 PL cottage syra
  • 250 g špaldovej múky
  • 1/2 balíčka bezfosfátového prášku do pečiva
  • 50 g parmezánu
  • 1 PL slnečnicových semienok
  • 1 PL maku

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Na pečenie použijeme mafinovú formu, ktorú vyložíme papierovými košíčkami alebo 15-centimetrovými štvorcami papiera na pečenie a každý z nich zľahka potrieme olejom. Alebo môžeme použiť silikónové formičky, ktoré netreba potierať olejom. 

Batáty alebo tekvicu si ošúpeme a nahrubo nastrúhame do veľkej misy. Jarné cibuľky očistíme, nakrájame nadrobno a pridáme do misy. Následne primiešame vajcia, cottage syr, múku, prášok do pečiva a nastrúhame väčšiu časť parmezánu. Môžeme dochutiť soľou, prípadne bylinkami.

Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov, posypeme slnečnicovými semienkami, makom a zvyškom nastrúhaného parmezánu. Pečieme v nižšej časti rúry 45 – 50 minút (v prípade tekvice 35 – 40 minút), až kým nebudú prepečené dozlata.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: