Jesenné líčenie: ako sa nalíčiť sa za pár minút

Mgr. Eva Ungvarská | 27. október 2017
Jesenné líčenie: ako sa nalíčiť sa za pár minút

Dnes vás v našom „malom salóne krásy“ naučím nalíčiť sa za 15 minút a poradím vám, čo vám pristane, ak patríte k ženám jesenného typu.

Poznáte ten pocit, keď vám dieťa plače, manžel na vás kričí, „kde toľko ste“ a vy máte maximálne 15 minút na to, aby ste sa dali dohromady pred tým, kým vyrazíte na návštevu, za kamarátmi, za rodinou, pozrieť kolegov do práce alebo k doktorke... A bolo by fajn, vyzerať super! Tu je zopár rád.

Prečítajte si: Od akého veku sa smú dievčatá líčiť?

Líčenie za pár minút

Začneme čistou pleťou. To je alfa a omega každého líčenia. Najprv si umyte tvár studenou vodou, ktorá vás dostatočne preberie. Potom prejdite micelárnou vodou a zakončite to hydratačným krémom. Ten sa vám vstrebe do pleti, zatiaľ čo si vyčistíte zúbky (celé vám to nebude trvať viac ako 5 minút).

Na tvár si teraz aplikujte BB krém alebo krycí make-up vo farbe vašej pokožky. Ten dostatočne prekryje nedokonalosti a hlavne tmavé kruhy pod očami z nedostatočného spánku. Mamičky na materskej dobre vedia, o čom je reč (opäť 5 minút).

Oči a pery pripravené! Na oči si dajte maximálne ceruzku a špirálu a radšej si zvýraznite pery. Ušetrí vám to čas, ako keby ste si mali nanášať očné tiene, ktoré si vyžadujú pedantnejšie nanášanie.

Rúž bude krásnou čerešničkou na torte. Zlaďte ho so svojím outfitom alebo lakom na nechty. Bude to pôsobiť uhladene. A ešte pár kvapiek vášho obľúbeného parfému a je to.

Teraz môžete zakričať: „Už ideeeem!“ A nezabudnite na seba v zrkadle žmurknúť a usmiať sa, to už vášmu looku skutočne nebude nič chýbať. (max. 5 minút alebo menej)

Manuál kozmetickej klamárky

Viete, že...

Už dávno neplatí, že rúž na perách a lak na nechtoch musia byť zladené?

Čomu sa vyhnúť pri rýchlom líčení?

Rýchlosť môže byť niekedy daňou za pedantnosť. Vo chvíľach, kedy máte na líčenie skutočne málo času, sa vyhnite týmto chybám:

  • Neexperimentujte – na nový odtieň make-upu či očných tieňov si vyhraďte viac času.
  • Výrazné líčenie očí aj pier – preferujte iba jedno, oboje môže pôsobiť lacno.
  • Vyhnite sa expresnému vytrhávaniu, prípadne holeniu obočia. Dopadne to VŽDY katastrofálne.
  • Zabudnite na líčenie sa pri umelom osvetlení – niet nad prirodzené svetlo.
  • Pri dennom líčení nesiahajte po trblietkach a podobných ozdobách, ktoré sa viac hodia na večerné líčenie.

Očami mužov: Projekt IDEÁLNA manželka

Ste jesenný typ?

Jeseň je v plnom prúde a neustále ma očaruje žiarivými farbami zlatej, červenej, oranžovej, hnedej... Toto obdobie roka patrí všetkým, no obzvlášť pristane ženám jesenného typu. Ktoré to sú?

Charakteristické črty jesenných žien sú neprehliadnuteľné

Pleť: je typická zlatistým, broskyňovým nádychom; charakteristické sú taktiež nádherné pehy a časté materské znamienka.Táto pleť sa ťažšie opaľuje a má sklon k začervenaniu a rýchlemu spáleniu.

Vlasy: sú to žiarivé odtiene, ktoré prechádzajú cez ryšavú, červenú, mahagónovú, až po gaštanovo hnedú
Pery: výrazne červené

Oči: blankytne modré alebo ešte častejšie – zelené

Aké farby sa hodia k jesennému líčeniu?

Keď ste zistili, že ste jesenný typ, prezradím vám, aké farby ulahodia jesennému make-upu i outfitu.

Make-up je inšpirovaný práve jeseňou, ktorá je nabitá zlatými a teplými tónmi. Tvárenka zvýrazní a podčiarkne lícne kosti.

Zvolíme odtiene terakotovej, zlatistej, lososovej či marhuľovej. K tvárenkam možeme pridať aj tzv. rozjasňovače v odtieňoch jesene (opäť zlatisté odlesky). Nanášajú sa nad lícne kosti, na špičku nosa a brady, ale taktiež do stredu čela. Krásne prežiaria celú pleť.

Čo sa týka očí, ženám jesenného typu pristanú odtiene olivovozelenej, smaragdová, petrolejová, khaki, ale taktiež všetky odtiene hnedej, medovej a pomarančovej. Očnú linku volíme tmavohnedú a taktiež špirála môže byť v hnedej až čiernej farbe.

Odtiene rúžov by mali byť teplé, a to odtiene červenej, tehlovej, čokoládovohnedej, cviklovej, slivkovej... Nechať sa uniesť farbami jesennej prechádzky v lese je povolené, dokonca žiaduce.

Alergia na kozmetiku: trápi aj vás?

A ako je to s farbami jesenných outfitov?

Hoci október môže prekvapiť daždivým počasím, ktoré vie raz-dva pokaziť náladu, pre vás to platiť nemusí. V správne vybratom outfite sa určite budete cítiť príjemne.

Pre ženy jesenného typu sú vhodné kúsky v odtieňoch zelenej a modrastej, ktoré ich dokážu priam rozžiariť. Ale taktiež aj oranžová, zlatá, všetky odtiene červenej, hnedej skvele doplnia váš šatník.

Doplnky si vyberajte v materiáloch dreva, kože, žltého zlata a minerálov v teplých odtieňoch. Ryšavky vyniknú v šperkoch s tmavozelenými, sýtomodrými a žltými kameňmi, ako je smaragd, tanzanit, citrín, jantár, ohnivý opál. Hnedovlásky by vo svojej šperkovnici mali mať šperky s jantárom, rubínom či ametystom.

Ženy jesenného typu by si pri výbere oblečenia a šperkov mali dávať pozor na ružovú farbu.

Pri líčení sa môžete inšpirovať aj niektorými známymi tvárami, ktoré tiež patria medzi jesenné typy. Pozrite si na internete, aké farby líčenia i oblečenia preferujú dámy, ako je Julia Roberts, Marcia Cross, Katherine Heigl či búrliváčka Lindsay Lohan. 

 Pekná aj v tehotenstve

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: