Mesiac BEZ KÁVY? Skúste

Veronika Nováková | 16. august 2020
Mesiac bez kávy

Koľko káv vypijete za deň?

Skúste si to pekne spočítať v taký bežný deň na materskej dovolenke alebo v práci. Máte číslo? A teraz sa pozrime na váš deň od začiatku.
  • Káva nalačno, aby ste vôbec odštartovali deň, medzitým ste nakričali na vaše deti, lebo sú veľmi pomalé.
  • Potom prichádza útlm, tak ďalšia káva. Štve vás, že to dieťa nie a nie zaspať, veď musíte doma toľko vecí stihnúť.
  • Prichádza obed a po ňom opäť kávička, možno s koláčikom alebo čokoládkou, veď treba predsa doplniť energiu. Ako to, že to trvá len chvíľku? Tiež sa neviete dočkať, kedy deti pôjdu konečne spať
  • Potom k vám ešte príde susedka, tak si dáte spolu kávu, alebo v lepšom prípade pohár vína, a konečne prichádza vytúžená večierka.
    Zatvárajú sa vám oči, ale chcete si ešte užiť váš večer bez detí s nohami na stole. Ale akosi sa vám ani to nechce. Čo s tým? 

Skúste to BEZ kávy

Pomaly ale iste začnite nahrádzať obľúbenú kávu inými alternatívami. Ráno si môžete odšťaviť pomaranče, takáto šťava vám prinesie veľa energie. Tie ďalšie môžete nahradiť zeleným či bylinkovým čajom. Ak ju naozaj, ale naozaj potrebujete, tak si ju doprajte, ale nie po 16. hodine, to by ste mohli zas celú noc počítať ovečky.
Poobede si s kamoškou urobte zdravý mätový čaj alebo to víno, a viete čo? Budete menej nervózna.

Vaša pleť začne žiariť. Budete v tvári menej opuchnutá. Ušetríte za kávičky so sebou. Ak prestanete piť kávu, tak obmedzíte aj mlieko, smotanu, šľahačku a cukor, takže nejaké to kilečko pôjde dole. Budete mať zrazu viac energie na všetko. Neveríte?

Vyskúšajte si to! My to máme v redakcii odskúšané. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: