Mama v núdzi: Pomôžte Slavkovi

Redakcia | 19. marec 2018
Mama v núdzi: Pomôžte Slavkovi
foto: FB Pomoc pre Slavka, archív rodiny

Pani Naďa je jednou z nás. Mamou, ktorú sme poznali vďaka nášmu seriálu Slovenky v zahraničí. Teraz aj za ňu prosíme o pomoc. Jej syn bojuje s rakovinou.

Vavrovci žijú už 12 rokov v Írsku. Otec Vladimír, mama Naďa a ich tri deti nám písali o tom, ako sa darí ich synom v škole, ako vôbec funguje írsky školský systém. Čítať ste tiež mohli o tom, ako vnímajú veľkonočné sviatky v zelenom Írsku.

Malého Slávka a jeho rodinu spoznáte bližšie v článkoch:


Slavkovi diagnostikovali rakovinu

13-ročnému synovi Slavkovi diagnostikovali v januári tohto roku zriedkavý typ rakoviny: rabdomyosarkóm.

Doposiaľ zdravý a večne usmiaty chlapec začal s liečbou chemoterapie, ktorá je v Írsku naplánovaná na 27 týždňov s dodatočnou udržiavacou liečbou.

Pani Naďa hovorí: „Ako matka nechcete a nemôžete svojmu dieťaťu povedať, že má rakovinu. Nebola som pripravená na všetky vedľajšie účinky liečby a na všetko, čím prechádzame. Na to nikdy nie ste pripravení...“

Náročná liečba zmenila chod i priority rodiny Vavrovcov. Ich jedinou túžbou je, aby bol Slavko zdravý.

pomoc slavkovi

Slavko má len  5% nádej na vyliečenie

Problém je v tom, že Európska únia priniesla (okrem iného) aj zjednotenie liečebných protokolov, čo znamená, že skoro v celej EÚ používajú na túto diagnózu len jediný liečebný protokol, na základe ktorého dávajú Slavkovi iba 5-percentnú šancu. 

Tento liečebný protokol však nie je platný pre celú Európu a napr. aj v USA sú možnosti liečby väčšie. Slavko má momentálne za sebou kolo vysiľujúcich chemoterapií.

Pan Naďa musela nechať prácu. „To mi vôbec nevadí, akurát tie finančné následky nie sú ľahké. Známi nám preto zriadili EÚ go fund me stránku, ktorá je: https://www.gofundme.com/help-for-slav-rhabdomyosarcoma

"Aj napriek zlým prognózam verím, že to prekonáme, zvládneme, avšak neviem, čo všetko budeme musieť pre to urobiť...“

Ostávame s rodinou Vavrovcov v spojení a za akúkoľvek pomoc, zdieľanie sme vďační aj v ich mene.

Viac info na FB:

https://www.facebook.com/groups/1982815301988848/

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: