LANGOŠE: Domáce a chutné
Langoše sú naozaj pochúťkou. Nie práve najzdravšou, ale prečo si občas nedopriať...
Domáce LANGOŠE
Potrebujeme CESTO:
- 1 kg hladkej múky
- 3 vajcia
- droždie
- štipku cukru
- 2 polievkové lyžice soli
- 1 polievková lyžica rasce (nemusí byť)
- mlieko na prípravu kvásku a do cesta (podľa potreby, aby nebolo cesto príliš tuhé)
- 3 polievkové lyžice oleja
SKVELÝ koláč: Kinder mliečny rez
Postup:
Z droždia si pripravíme kvások. Rozdrvíme droždie v lyžičke mlieka s trochou cukru a necháme vykysnúť. Pridáme ho k múke, zapracujeme vajíčka a ostatné suroviny. Vymiesnime hladké cesto. Hotové cesto necháme minimálne 30 minút, až hodinu vykysnúť.
Z cesta si urobíme bochníčky (môžeme si naolejovať ruky, aby sa nám cesto na rukách nelepilo). Rozpálime si na panvici olej a pečieme. Tvarujeme placky, ktoré dáme do oleja. Opečieme do zlatista.
Na langoš si už podľa chuti dáme cesnak, strúhaný syr, smotanu, alebo kečup.
Dobrú chuť!