LANGOŠE: Domáce a chutné

MK | 19. Mar 2019
LANGOŠE: Domáce a chutné

Langoše sú naozaj pochúťkou. Nie práve najzdravšou, ale prečo si občas nedopriať...

Domáce LANGOŠE

Potrebujeme CESTO:

  • 1 kg hladkej múky
  • 3 vajcia
  • droždie
  • štipku cukru
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 1 polievková lyžica rasce (nemusí byť)
  • mlieko na prípravu kvásku a do cesta (podľa potreby, aby nebolo cesto príliš tuhé)
  • 3 polievkové lyžice oleja

Postup:

Z droždia si pripravíme kvások. Rozdrvíme droždie v lyžičke mlieka s trochou cukru a necháme vykysnúť. Pridáme ho k múke, zapracujeme vajíčka a ostatné suroviny. Vymiesnime hladké cesto. Hotové cesto necháme minimálne 30 minút, až hodinu vykysnúť.

Z cesta si urobíme bochníčky (môžeme si naolejovať ruky, aby sa nám cesto na rukách nelepilo). Rozpálime si na panvici olej a pečieme. Tvarujeme placky, ktoré dáme do oleja. Opečieme do zlatista. 
Na langoš si už podľa chuti dáme cesnak, strúhaný syr, smotanu, alebo kečup. 

Dobrú chuť!

domáce langoše

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: