Domáci NANUK

Redakcia | 16. jún 2018
Domáci NANUK

Je fajn mať poruke sladkú mrazivú dobrotu nielen pre deti. Vyskúšajte si urobiť nanuk. Zdravý, bez umelých farbív a sladidiel.

Ovocný nanuk

Suroviny

  • Jahody (alebo iné bobuľovité čerstvé ovocie)
  • Jahodový nektár/džús
  • Drevené paličky

Doba prípravy: 20 minút + min.  5 hodín mrazenia

Postup

Jahody (alebo akékoľvek iné ovocie) umyjeme a odstopkujeme. Rozpučíme, alebo ich rozmixujeme, potom prepasírujeme cez cedidlo, aby sme sa zbavili jadierok (nemusíme, komu neprekážajú). Zmes premiešame s jahodovým džúsom a rozdelíme do foriem. Necháme zamraziť a po cca polhodine do formičiek vložíme drevené paličky a opäť zamrazíme. Domáce nanuky sú hotové!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: