Táto matka to dala bez servítky: Čo vám všetkým, BIO šibe?

FB Priznania žien | 14. jún 2019
Táto matka to dala bez servítky: Čo vám všetkým, BIO šibe?

Na Facebooku spôsobil status tejto matky búrlivú diskusiu. Môžete s ňou súhlasiť, alebo aj nie. V každom prípade, servítku si pred ústa nedáva. TOTO odkazuje matka 14 ročného syna dnešným matkám.

"BIOMATKY A BIOhovieko !!!"

Som zdesená...úplne najviac...z mamičiek dnešnej doby. Ďakujem môjmu exmanželovi za tú "nehodu", ktorú spôsobil pred štrnástimi rokmi a ktorej výsledok je mimochodom dokonalý. Že to bolo v dobe, keď som bola mladá, sprostá a neuvedomelá, keď som neriešila nič, len som sa tešila, kedy si budem môcť obliecť tehu rifle na traky.

Krásne to časy. Výbavička spočívala z dupačiek, košieľok a čiapočiek, postieľky , kočiara a fusaku a troch fľašiek s cumľom. Keď sa mi narodilo to moje malé vrešťadlo, na trhu bola jediná kniha o matke a dieťati s orientačnými tabuľkami, kedy môže jesť banán a mäso a ryžu.

Čo ste sa zbláznili? Čo ste to urobili s materstvom?

Internet chvalabohu, ešte nebol v plnej paľbe, klasické kontroly u lekárky, bolo treba očkovať, jasnačka, pich sem pich tam, dieťa mi nezdebilnelo, antibiotiká ho nezabili, ani fimóza ho nezniesla zo sveta. Detskú výživu sme varili doma, z piatich kíl  jabĺk a kila cukru som mu naklochnila na polroka....zemiak s mrkvou, uvarený za neuveriteľných sedem minút, príprava obeda dokopy desať minút....môj syn žije, je zdravý, krásny, múdry, už aj chlpatý. Skutočne je bez závady.....to len tak stručne na okraj.

Idem k veci....písal sa rok 2001. Teraz, keď počúvam tehotné ženy, to čo je? Čo tehotné, to je ešte znesiteľné, ale mamičky, čo majú mimina, hlavne tie po 30 tke....ty vole, tak to je riadny záhul.
Vyhýbam sa debatám s nimi, lebo ja by som sa dostala do konfliktu.

Odhliadnuc od strašne životu nebezpečných povinných očkovaní, ktoré hromadne bojkotujú, už v treťom dni tehotenstva, kedy sa už mimochodom začína veľmi aktívna príprava na dieťa cez google.


Každého osobný názor.  Ja píšem ten svoj, keby ste mi tu chceli dávať kázania, koľko chémie je v očkovacích látkach...keby ste nemali internet, viete tak NIČ a dáte si dieťa zaočkovať aj očkovacou látkou pre čivavy. Keď ho zaočkovať nedáte a drapne ho rubeola alebo kera maria, potom som zvedavá na vaše presvedčenie...ale nie o tom som chcela.

Vrátim sa k tretiemu dnu tehotenstva, keď už druhý pásik na teste úplne zmodrie, staviame predsa na istotu....čítanie recenzií na kočiare, najlepšie najnovšieho typu za tisíc eur, čo je veľmi praktické a ekonomické, vzhľadom na to, že tam dieťa bude polroka. Ďalej by bolo veľmi hodné , aby malo kresielko...najlepšie vibrujuce a samokrmiace a hlavne z nezávadného materiálu....najlepšie z BIO stromu z dažďového pralesa, nech nezvetrá.

Mala som jednu fľašu, lebo veď sa umyť dá. Decko nič nestojí!

Fľašiek s cumľom minimálne jedenásť , lebo šak ja budem taká unavená, že to sa nebude dať stíhať umývať. Zabudla som na sterilizátor na fľaše. Ten je veľmi dôležitý a ešte jeden osobitný na cumle. Tých vysielačiek  s kamerami nehovoriac, hlavne , ak je dieťa v izbe celý čas s nami, treba ho mať a senzor pohybu a dýchania, treba byť v pernamentnom strese počas celého dňa, keď sa dieťa v spánku pohne....ďalej treba sledovať každý deň novinky na nete a čítať, čo je škodlivé vo vzduchu, vo vode, v jedle, vo vlhčených obrúskoch,všade.

POZOR! Baktérie, ženy., baktérie. Nastáva obdobie prikrmovania, ostro sledovane etikety na vami obľúbených polotovaroch. Omg, samé ečka. Ideme na BIO...všetko musí byť BIO....duchaplne diskusie na internete na mamičkovských fórach..Keď čítam vetu: "Ahoj mamule, malinká má soplík a stále mrnčí , čo  poradíte????? ahojkyyyyy ))))moja zlatá, čo ti šibe? Však jej odsaj nos a pochop to decko, že aj ty keď máš sopeľ, si nasra..."

Úplna blbosť pre mňa: Kúpila som malej bioplienky, také z plátna. BIOPLIENKY????WTF????? Akože bio...že doma si vypestujem konope, usuším, vymlátim, utkám a ušijem,hej???? A potom, že mamička, neprebaľuj bábätko, kým ten pások na pamperske nezmodrá. To vydrží aj 6 hodín, ale žereme bio jablka, lebo majú etiketu.

Potom hromadné náreky, aké je strašne drahé mať dieťa, no bodaj by nebolo, keď vám niektorým BIO drbe. Doba je možno vyspelejšia, ale matky su oveľa lenivejšie, uľahčovaním si života, sústredením sa na číhajúce nástrahy sa ukracujete o zážitky.

Dajte pokoj  a starajte sa o seba, biomatky 

Ja len toľko, že zbytočne sa pohoršujete, že niekto na fb napíše, že v tubičke od detskej výživy našiel pleseň, že keď dával niekto dieťaťu výživu s mäsom a brokolicou, nájde tam vlas, že marťankovia deťom nepomáhajú.

Ste to ženy vy, čo si uľahčujete život..idem...kúpim. Vibrovacie kresielko? Na čo? Posadím na gauč, podopriem vankúšom.....sterilizátor? Na čo? Prepláchnem horúcou vodou o odsávačkach na sople a neviem akých značkových fľašiach, ani nehovorím.

Nie vždy je všetko cool a trendy zdravá, správna voľba. Ser... sa na bioživot a majte deti občas dogrcané, zasoplené a špinavé od piesku. Nepanikárte, keď zje malú húsenicu. Týmto všetkým okolo sa uberáte o obyčajnosti života, to ma len tak dnes napadlo, že bioplienka na s prepáčením, biohovienko ....

Mier na zemi...amen.

Zdroj: FB /Priznania žien

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: