BAKLAŽÁN: Chutné recepty

Redakcia | 21. Feb 2020
BAKLAŽÁN: Chutné recepty

Je to zelenina s nízkym obsahom kalórií a vysokým podielom vody. Obsahuje mnoho látok, ktoré podporujú imunitu, trávenie a chudnutie. Skúste naše recepty.

Zo živín je baklažán bohatý najmä na vitamíny skupiny B a vitamín C, z minerálov sú to hlavne vápnik, fosfor, železo a meď. Jeho fialové farbivo má pozitívny vplyv na znižovanie hladín celkového cholesterolu a podporuje zvyšovanie hladiny dobrého cholesterolu s ochranným účinkom na srdcovo-cievny systém. Látky obsiahnuté v baklažáne pôsobia priaznivo na trávenie, majú protizápalové účinky a pomáhajú pri krvotvorbe. Horčiny a éterické oleje baklažánu posilňujú nervy a pomáhajú pri vyčerpaní. 

Konzumujte ho varený, pečený alebo grilovaný. Vyhýbajte sa jeho konzumácii v surovom stave. Obsahuje totiž solanín, ktorý je, podobne ako u nedozretých paradajok, nebezpečný.

RECEPTY s baklažánom

Baklažánová pizza

RECEPT TU

Zapekané baklažány s tvarohom

RECEPT TU 

„Ratatouille“

RECEPT TU:

Baklažánové lasagne

RECEPT TU:

Hľadáte viac inšpirácií? Pozrite si naše RECEPTY 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: