Babkin trik: Liečivý kúpeľ na nohy

Marika Koscelníková | 18. marec 2018
Babkin trik: Liečivý kúpeľ na nohy

Nohy v lavóre a pokoj v duši. Takýto recept mali naše babky na (skoro) všetky boliestky sveta. Od nádchy cez nespavosť až ku kráse. Čo je na slanom kúpeli také zázračné?

Zázračný slaný kúpeľ

  • Teplo: veľmi teplá až horúca voda pôsobí na organizmus uvoľňujúco a dokáže ho „odspodu“ poriadne prehriať. Rozprúdi sa krv, podporí odtok nahromadených tekutín z tela a myseľ sa upokojí.
  • Soľ: detoxikuje, zjemnňuje pokožku, uvoľnuje  hlieny, prečisťuje,  má antibakteriálne účinky.
Babské rady pre domácnosť
Prečítajte si tiež:

Babské rady pre domácnosť

Slaný kúpeľ nôh

Pomáha pri nachladnutí, zohrieva podchladený organizmus a dokonale vás uvoľní.

Občas sa telo trasie vnútorným stresom a potrebuje sa upokojiť a zohriať zvnútra. Po náročnom dni vyskúšajte ponoriť nohy do horúcej slanej vody a uvidíte, ako príjemne vám bude odrazu plynúť čas.

kúpeľ nôh

Ako slaný kúpeľ na nohy pripraviť:

Voda na tento účel (uľaviť nádche) by mala byť horúca. Nie, aby ste sa popálili, taká, aby ste do nej dokázali ponoriť nohy až po členky. Na jednu dávku potrebujete päť lyžíc kuchynskej soli. Je potrebné nohy máčať aspoň polhodinu a pozor, horúcu vodu dolievať, aby nevychladla.

NEZABUDNITE:

Nohy po kúpeli poriadne vysušte, uterákom vymasírujte a poriadne natrite krémom. Zabaľte si ich do teplých ponožiek a oddychujte.

Detoxikačný slaný kúpeľ na nohy

Detoxikácia s lavórom? Divili by ste sa, ale naozaj pomáha. Toxíny sa vyplavujú touto kúrou cez pokožku na nohách...

Vyskúšajte sedemdňovú kúru, pri ktorej zmiešate šálku morskej soli a dve šálky sódy bikarbóny a štvrtinu zmesi dôkladne rozpustíte v horúcej vode.

Nohy máčajte každý druhý deň po pol hodine, teplota vody má byť príjemná, nie príliš horúca. Po kúpeli nohy vydrhnite mäkkou kefou.

Poznáte Glauberovu soľ? Je bohatá na horčík a kúpeľ pridaním tejto soli  pomôže  uvoľňovať kyslé toxíny z telesných tekutín a tým očistiť pečeň, hrubé črevo a žlčové cesty. 

TIP: 

Na povzbudenie mysle a tela si doprajte po kúpeli lahodný a posilňujúci zázvorový čaj, alebo limonádu. Recept TU:

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: