Ako si spríjemniť materskú dovolenku? Športovaním!

PR | 30. jún 2021
Ako si spríjemniť materskú dovolenku? Športovaním!
foto: dreamstime.com

Šport regeneruje telo, posilňuje imunitu a má blahodarné účinky na psychiku. Príroda, slnko, čerstvý vzduch a pohyb zmierňujú dopady hektického života, ktorý väčšina žien počas materskej dovolenky pri starostlivosti o malé deti a rodinu zažíva.

Športovanie spevní svaly, vytvaruje telo, zlepší kondíciu, prevetrá hlavu a zvýši tvorivý potenciál. Pohyb akéhokoľvek druhu je preto obzvlášť odporúčaný aj každej mamine na materskej dovolenke. A pokiaľ sa pár krát do týždňa podarí žene na materskej opustiť zabehnutý stereotyp a môže si ísť zašportovať, netreba sa čudovať, že sa chce cítiť krásna.

Aktuálna športová móda praje ľahkosti a vzdušnosti. Trendy športové oblečenie, ktoré dokonale na tele sedí a pritom netlačí a neomína, je hlavným predpokladom dobrého pocitu zo športovania.          

Športové oblečenie 

Mať vysoké nároky na kvalitu športového oblečenia sa vyplatí, pretože každá vlastnosť odevu má pre športovca dôležitý význam. Od materiálu, cez strih, až po farbu. Oblečenie má športovca chrániť a zároveň mu umožniť prirodzený pohyb, bez obmedzenia.

Pri športovaní v exteriéri sú vhodné aj krikľavejšie farby či reflexné prvky, ktoré pri zníženej viditeľnosti zvyšujú bezpečnosť najmä bežcov a cyklistov.

Pokiaľ sa venujete cyklistike, je jedno či používate dámsky horský bicykel, alebo iný športový bicykel, každé športové oblečenie má byť najmä pohodlné. Postave cyklistky sa najlepšie prispôsobia elastické odevy a čo sa účelnosti týka, dobré je voliť najmä nepremokavé materiály. Či preferujete cyklistické drezy, alebo športové súpravy, ideálne je, ak je cyklooblečenie ušité z funkčných materiálov.

Súčasná športová móda je nielen pekná, ale najmä praktická. A praktické oblečenie má tvoriť základ šatníka každej športovo založenej ženy. 

Športová obuv 

Kvalitná športová obuv má byť odolná, nohu má vhodne fixovať a telu poskytnúť stabilitu. Má mať pevnú konštrukciu a kvalitné zošitie, má byť správne tvarovaná a tiež vode odolná. Pohodlná športová obuv je vyrobená z priedušných materiálov – má vyhovujúci tvar, správnu veľkosť a kvalitnú podrážku.

A pokiaľ je mamička na materskej dovolenke na nohy citlivá, alebo jej nohy trpia deformitami, vtedy má obuv vyberať obzvlášť obozretne. Ak nosí vo voľnom čase ortopedické šľapky pri chôdzi, v športovej obuvi by mala mať aj ortopedické vložky pri športovaní.

Ortopedické vložky, ktoré dokonale kopírujú tvar chodidiel a bez problémov sa prispôsobia aj špecifickým tvarom nôh. Vložky majú priaznivý vplyv nielen na šľapy, ale aj na klenby nôh a športovanie uľahčujú aj vďaka svojmu nešmykľavému povrchu. Netreba zabúdať, že nevhodná športová obuv môže spôsobiť aj chybné držanie tela či poškodenie chrbtice.       

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: