AKO oddialiť menštruáciu

Redakcia | 23. júl 2018
AKO oddialiť menštruáciu

Túto otázku riešia najmä ženy, ktoré mávajú dlhú, silnú a bolestivú periódu. Sú situácie, v ktorých je takého fyzické obmedzenie nepríjemné a oddialenie menštruácie by ženám pomohlo.

Zasahovať do prirodzeného cyklu by malo byť výnimočným konaním. Na druhej strane, ak má silná a bolestivá menštruácia znepríjemniť svadbu, dovolenku, cestovanie a podobne, je tu pre ženy možnosť, ako cyklus oddialiť.

Poznáte svoj cyklus?
Prečítajte si tiež:

Poznáte svoj cyklus?

Najjednoduchšie s hormonálnou antikoncepciou

Užívanie HAK je v tomto prípade výhodou.  Posunie začiatok menštruácie tým, že si neurobíte obvyklú každomesačnú prestávku (resp. vynecháte tabletky, ktoré sú určené na užívanie počas menštruácie), ale pokračujete v jej užívaní bez prerušenia. Potom dokončíte načaté balenie a príde menštruácia.

POZOR! Pokiaľ hormonálnu antikonceciu neužívate  a chcete začať len kvôli oddialeniu menštruácie, to nie je najlepšie riešenie. Na trhu sú dostupné lieky, ktoré sú určené práve na posunutie menštruácie. Poraďte sa s gynekológom.

Špeciálne tabletky na oddialenie menštruácie

Lieky Vám predpíše Váš gynekológ.  Ide o prípravky obsahujúce hormóny, ktoré dokážu na určitý čas nastaviť ženský organizmus do „bezmenštruačného“ stavu. Tieto tabletky je treba začať užívať určitý čas (zvyčajne 3 dni) pred očakávaným začiatkom menštruácie.

Vo všeobecnosti sú dobre znášané a výborne plnia svoju úlohu, či už pri regulácii menštruačného cyklu (napr. u žien, ktorým sa „skracuje“ cyklus pod 28 dní), alebo pri posune termínu menštruácie.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: