Ako (ne)chudnú mamy

Marta Adamjaková | 5. máj 2023
Ako nechudnú mamy

Bez spánku a pod stresom prežiješ len s espressom.

MAMY A DIÉTY(?)

Späť do formy po pôrode!
Dajte zbohom nadbytočným kilám!
Do plaviek za 90 dní!
Vyskúšaj si prerušovaný pôst!

Že prerušovaný pôst...

Dosť, že si nabehla na nasledujúcich pár rokov do režimu „prerušovaný spánok“ a ešte si máš do toho nainštalovať aj prerušovaný pôst.

A že späť do formy...

Leda ak do takej, čo máš na kváskový chleba nachystanú...

U matiek sa popravde ani nedá nabehnúť na odtučňovaciu diétu, pretože nemôžeš nabehnúť na niečo, v čom sa už dávno vezieš. Áno, vezieš.

Pretože po príchode domov z pôrodnice si tvoje dieťa okamžite rezervuje lístok na vlak, v smere „Bezlaktózová diéta“, o týždeň už prestupuješ na smer „Vegetariánska diéta“, a o ďalší týždeň ti uvoľňuje miesto v kupéčku iná matka a nasleduje smer „Vegán“.

Počas uspávania svojho novorodenca tuho rozmýšľaš, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak skončíš na suchých rožkoch a práne. Kapustová tukožrútska polievka minimálne pol roka absolútne nehrozí. Kapusta je smrť.

Po pol roku presedláš na Inekafe a spolu s Vratkom si pohmkávaš, pri dojedaní dojčenského príkrmu, onú známu skladbu: „Žerte len kašovité jedlá!“ A znova sa zamýšľaš, že pri takejto reštrikčnej diéte budeš vo forme, ani sa nenazdáš. Lenže to by nebolo materstvo materstvom, keby všetko fungovalo podľa plánu, všakže.

Nepomôže ani aplikácia systému „Lovci a zberači“. Napriek tomu, že zobeš len čučoriedky a hrášok zo zeme, že občas ulovíš stvrdnutú piškótu a zapiješ to studenou kávou a protiprdkavým čajom, efekt formovania postavy je mizerný. Mizerný...

Drahá vykašli sa na diéty

O krabičkovú diétu sa radšej ani nepokúšaj, pretože dovoz krabičiek sa uskutočňuje výhradne v čase, keď ti dieťa konečne zaspí, keď tróniš na záchode, alebo keď tvoj zjav odplaší všetky decká z ulice. Drahá, vykašli sa ty na diéty do doby, keď sa prerušovaný spánok sám neprehupne do prerušovaného pôstu. Dovtedy sa môžeš pokúšať maximalizovať dobu spánku a minimalizovať mieru prežitého stresu.

Pretože bez spánku a pod stresom
prežiješ len s espressom.

Vylož nohy, zažeň stres
a uži si radšej hentú svoju ratolesť...

Pupky boli a aj budú.
Neboj sa, raz aj teba uvidia chudú. 

Vaša Marta

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: