25. marec - Deň počatého dieťaťa!

Redakcia | 23. marec 2011
25. marec - Deň počatého dieťaťa!

Počas celého mesiaca marec prebieha kampaň 25. marec - Deň počatého dieťaťa. Vrcholí práve v tento týždeň, najmä v piatok 25. marca, kedy sú všetci pozvaní zapojiť sa pripnutím si bielej stužky.

Počas celého mesiaca marec prebieha kampaň 25. marec - Deň počatého dieťaťa. Vrcholí práve v tento týždeň, najmä v piatok 25. marca, kedy sú všetci pozvaní zapojiť sa pripnutím si bielej stužky.

Kampaň 25. marec - Deň počatého dieťaťa je pravidelná celoslovenská kampaň občianskeho združenia Fórum života a 39 členských organizácií. Jej cieľom je poukázať na hodnotu života a šíriť úctu ku každému dieťaťu od počatia. Tento rok sa uskutočňuje jej 11. ročník.

Prečo práve 25. marec?
25. marec je na Slovensku zákonom vyhlásený za pamätný „Deň zápasu za ľudské práva“, ktoré sú dnes odopierané práve nenarodeným deťom. Takisto kresťania na celom svete oslavujú v tento deň slávnosť Zvestovania Pána, teda spomienku na počatie Ježiša Krista. Z týchto dôvodov Fórum života v roku 2005 slávnostne vyhlásilo 25. marec za Deň počatého dieťaťa.

Film Bella
Od 25. marca bude v slovenských kinách premietaný americký film BELLA. Je to krásny a dojemný príbeh o jednoduchej, ale hlbokej láske k životu, rodine a o radosti, ktorú prinášajú. Film je inšpirovaný skutočným príbehom. Životy medzinárodnej futbalovej hviezdy Josého a krásnej čašníčky Niny zblíži jeden priateľský čin a zmení tak obyčajný deň v nezabudnuteľnú skúsenosť. Aj keď ochrana nenarodeného života nie je ústrednou témou príbehu, po zhliadnutí filmu mnoho žien zmenilo svoje rozhodnutie ísť na potrat. A BELLA hovorí aj k tým, ktorí sa okolo týchto žien pohybujú. V hlavnej úlohe hrá Eduardo Verástegui (v roku 2009 navštívil na pozvanie Fóra života aj Slovensko) a držiteľka Emmy award Tammy Blanchard. Zoznam kín je na stránke www.lux.sk/bella.

Konferencia Vyber si život
Súčasťou kampane je aj XIII. ročník medzinárodnej konferencie Vyber si život, ktorá sa uskutoční dňa 25. – 26. marca 2011 v Rajeckých Tepliciach. Témou konferencie je - Zmyslom života je láska, nie ideálne zdravie. Na konferencii okrem iných vystúpia paraolympijská víťazka Veronika Vadovičová, europoslakyňa Anna Záborská či trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Dôležitou súčasťou programu sú viaceré svedectvá ľudí so zdravotným znevýhodnením a členov ich rodín. Počas slávnostného večera budú na konferencii odovzdané Ceny Antona Neuwirtha za ochranu života slovenským i zahraničným osobnostiam. Viac na stránke http://konferencia.forumzivota.sk.

Pozývame všetkých, aby sa 25. marca 2011 zapojili do kampane, ktorej hlavným mottom je myšlienka „Život je krásny, chráňme ho od počatia!“ a pripli si v tomto duchu bielu stužku.

Ďalšie informácie o kampani, filme BELLA, ako aj o projektoch Fóra života, nájdete na stránkach www.25marec.sk alebo www.forumzivota.sk.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: