Zákaz pôrodov: Prvé dieťa po 12 rokoch

Marika Koscelníková | 23. máj 2018
Zákaz pôrodov: Prvé dieťa po 12 rokoch

Na ostrove Fernando de Noronha sa narodilo prvé dieťa po 12 rokoch. V tejto prírodne unikátnej oblasti platí zákaz pôrodov. Matka dieťaťa o svojom tehotenstve podľa jej slov netušila.

Dievčatko sa v sobotu narodilo nič netušiacej 22-ročnej mamičke. Po 12 rokoch je to prvé dieťa, ktoré prišlo na svet na tomto odľahlom brazílskom ostrove Fernando de Noronha.

Matka o svojom tehotenstve netušila

"V piatok v noci som mala bolesti, a keď som prišla do kúpeľne, všimla som, že mi spomedzi nôh niečo vychádza. Vtedy prišiel otec dieťaťa a zdvihol to. Bolo to bábätko, dievča," uviedla matka pre spravodajský portál O Globo.

Miestni obyvatelia pomáhajú prekvapeným rodičom s jedlom, oblečením, starostlivosťou o tento malý zázrak.

Na ostrove platí prísna regulácia populácie

Ostrov Fernando de Noronha má zhruba 3000 obyvateľov,  leží 370 kilometrov od mesta Natal. Je to výnimočná prírodná rezervácia, nachádzajú sa na ňom niektoré z najkrajších pláží sveta, ktorá je súčasťou brazílskeho národného morského parku.

Dajú sa tu napríklad pozorovať morské korytnačky, delfíny, veľryby či vzácne vtáky. Práve pre zraniteľnosť rezervácie platí na ostrove prísna regulácia populácie. Tamojšie nastávajúce matky preto musia vycestovať na pevninu.

Zdroj: bbcnews

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: