Vianočné trhy môžu byť stresujúce. Ale nie všade

PR | 17. december 2019
Vianočné trhy môžu byť stresujúce. Ale nie všade
foto: PR

Príchod Vianoc sa často spája i s negatívnymi emóciami. Mnohí sa teda snažia privodiť si príjemné pocity na trhoch. Dav a strach o deti, však túto snahu môže prekaziť.

Dospelí môžu preplnené tradičné vianočné trhy prežiť bez ujmy na zdraví. Dokážeme si vystáť rad na lokše, zemiakové placky, varené víno, punč či čaj. No ak sa rozhodneme vziať so sebou aj naše deti, vianočná atmosféra sa môže zmeniť na chvíle stresu.

Stačí totiž chvíľka nepozornosti a na preplnených námestiach sa môžu deti stratiť z dohľadu. A to nie je príjemné pre žiadneho rodiča
. A ani pre dieťa. Nehovoriac o tom, že mnohé trhy neposkytujú atrakcie a program práve pre deti. Preto je dôležité zvážiť, kam sa ako rodina za vianočnou atmosférou vyberieme.

family park

Vianočné kúzlo

Veď vianočné sviatky sú v prvom rade sviatkami rodiny, lásky a radosti. Stres a negatívne emócie by sme mali na niekoľko dní či týždňov vymazať zo svojich životov. Neďaleko Bratislavy, len hodinu jazdy autom, sa pri rakúskom mestečku Rust, rozprestiera najväčší rodinný zábavný park v našom regióne – Familypark.

Jeho areál ožije vianočnými rozprávkami a príbehmi od 21. decembra do 6. januára a na niekoľko dní sa stane ideálnou destináciou pre rodiny s deťmi, pre ktoré je spoločne prežitý čas dôležitý a zároveň si chcú vychutnať nefalšovanú vianočnú atmosféru. Všetko vďaka Vianočnému kúzlu. To totiž nekončí rozbaľovaním darčekov na Štedrý večer.

family park

Rodičov určite poteší priestor pod holým nebom bez neprehľadného davu, deti kolotoče, rozprávky, špeciálne predstavenia, stretnutie s Mikulášom či možnosť poslať Ježiškovi list. „Náš park bude počas tohtoročných Vianoc žiariť nielen radosťou a láskou, ale aj vďaka stovkám svetielok, ktoré dotvoria jedinečnú vianočnú atmosféru. Nehovoriac o nádherných sprievodoch, ktoré bude možné vo Familyparku stretnúť,“ prezradila Lisa Wagner – Körmendi z Familyparku.

Vo Familyparku bude Vianoce cítiť aj vo vzduchu, a to doslova – vďaka pečeným gaštanom, sladkým mandliam a punču. Do vianočnej rozprávky môžete vkročiť denne, park je otvorený od 11.00 do 20.00 hodiny. (Okrem 24.,25.,31.decembra a 1.januára.) Obávať sa nemusíte ani zimy, priamo v parku je počas Vianočného kúzla postavené veľké šapitó, v ktorom sa konajú lákavé detské predstavenia.

Vďaka Vianočnému kúzlu nemusíte riešiť ani program pre svoje deti počas vianočných prázdnin. Navyše, ak si lístky kúpite online, získate ich za výhodnejšiu cenu. Deti do troch rokov majú vstup voľný.

Viac informácií nájdete na www.familypark.at

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: