Trendy tohtoročnej letnej športovej sezóny

PR | 20. jún 2022
Trendy tohtoročnej letnej športovej sezóny
foto: PR

Tohtoročnej letnej športovej sezóne kraľujú vzdušné a elastické materiály, v ktorých sa každému športovcovi dobre a ľahko pohybuje. Pokiaľ vo vašom letnom šatníku takéto modely ešte nemáte, je najvyšší čas si ich zaobstarať.

Móda je fenomén, ktorý vplýva na takmer všetky ľudské aktivity. Azda najvýraznejšie sa aplikuje v oblečení a v ostatných aspektoch ľudského výzoru. Dámsku aj pánsku módu vždy ovplyvňovali a aj v súčasnosti ovplyvňujú rôzne sezónne trendy, ktoré sa však každoročne menia. A to platí nielen pre spoločenské oblečenie a pre odevy do práce, ale aj pre zvršky určené na športovanie.

Chystáte sa užívať si krásny letnej prírody a teplé počasie pri športovaní? V takom prípade by vám nemalo chýbať najmä pohodlné oblečenie, ktoré pohyb nielen spríjemňuje, ale aj uľahčuje.   

Bundy, vesty a mikiny 

Dnes je v športovej móde dovolené nosiť takmer všetko. Každý kúsok odevu však má pre športovca dôležitý význam - od materiálu, cez strih, až po farbu. Mať vysoké nároky na kvalitu športového oblečenia sa vyplatí, veď aktuálna športová móda praje najmä ľahkosti a vzdušnosti. Je maximálne praktická a pohodlná. Skvelým tipom na športové oblečenie je značka Salewa, ktorá vyrába športové odevy v prémiovej kvalite. Salewa bundy sú ušité z pevných materiálov, ktoré ponúkajú pri športovaní komfort. No v letnom období každému, kto holduje pohybu, padnú vhod aj štýlové športové vesty. A športovec, ktorý športuje pravidelne v exteriéri, obvykle potrebuje okrem letnej pláštenky tiež mikinu, ideálne s kapucňou.

Či si zvolíte mikinu so zipsom po celej dĺžke alebo s polovičným zipsom, s dlhými rukávmi alebo bez rukávov, to je len na vás. Dôležité je, aby športovec mal mikinu vždy poruke.     

Športové nohavice a obuv  

Máte radi moderné oblečenie, no chcete, aby vaše odevy pri športovaní boli predovšetkým praktické? Vyskúšajte Dynafit oblečenie z ľahkých a vzdušných materiálov. V letnom období dobre poslúžia športové nohavice z nepremokavého materiálu, ktoré uchránia telo športovca aj pred náhlymi letnými búrkami. Tohtoročnej sezóne vládnu voľné strihy, ktoré neobopínajú postavu. V trende sú športové nohavice strihané buď rovno alebo do áčka. A pokiaľ preferujete tepláky, tie je dobré vyberať z pružných materiálov, ktoré sú opatrené elastickým pásom a šnúrkou.

Čo sa letnej športovej obuvi týka, tá má byť hlavne pevná a pohodlná. Má dokonale kopírovať tvar chodidiel a športovcovi poskytnúť dobrú stabilitu. Športová obuv má mať čo najnižšiu hmotnosť a obsahovať anatomicky tvarovanú stielku. Pri výbere obuvi dbajte nielen na správnu veľkosť - na presnú dĺžku a šírku, ale aj na vhodný strih, aby vás pri športových výkonoch obuv netlačila.     

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: