TOTO urobí pohár červeného vína s vašim telom

Redakcia | 17. november 2018
TOTO urobí pohár červeného vína s vašim telom

Vedeli ste, že pohárik červeného môže nahradiť hodinu cvičenia?

Výskum potvrdil, že pohár červeného vína denne prospieva nášmu zdraviu

Skoršie štúdie ukázali, že u ľudí, ktorí sa tejto rady držia, je menej pravdepodobný rozvoj stareckej demencie aj rakoviny, že víno je dobré pre srdce, odďaľuje starnutie a môže regulovať hladinu cukru v krvi.

Najnovšie však kanadskí vedci prišli s novým revolučným tvrdením. Blahodarné účinky prírodných antioxidantov obsiahnutých v kvalitnom červenom víne prirovnávajú k intenzívnemu cvičeniu. Podľa nich nápoj vyrobený kvasením modrých bobúľ vínnej révy dodá telu rovnaké blahodarné účinky ako hodina pohybu v posilňovni.

"Myslím, že by resveratrol (prírodný antioxidant a derivát, nachádzajúci sa aj v jadierkach modrého hrozna) mohol pomôcť tým pacientom, ktorí chcú síce cvičiť, ale fyzické indispozície im to nedovoľujú," tvrdí  doktor Jason Dyck z University of Alberta v Kanade.

Dve deci denne stačí

Avšak zatiaľ čo resveratrol je zdravý aj vo veľkých dávkach, červené víno nie. Ľudia by nemali v žiadnom prípade prekračovať odporúčanú dennú dávku dvoch decilitrov červeného vína. Väčšie množstvo totiž obsahuje príliš veľa alkoholu, ktorý organizmus a zdravie poškodzuje a navyše jeho nadmerná konzumácia vedie ku stukovateniu pečene a obezite.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: