Postarajte sa o svoje kosti

PR | 22. október 2021
Smart Hit
foto: PR

Hoci je materstvo a narodenie dieťatka jedným z najkrajších období v živote každej ženy, prináša so sebou aj niekoľko prirodzených telesných zmien, o ktorých sa veľa nehovorí.

Niektoré zmeny jasne vidíme alebo nepríjemne pociťujeme (vypadávanie vlasov, zväčšenie bruška, hemoroidy, opuchy nôh, kazivosť zubov...), iné prídu nenápadne, no sú o to zákernejšie. Jednou z takýchto neviditeľných zmien je zmena štruktúry kostí. V prípade, že počas tehotenstva nebola naša strava dokonale vyvážená a bohatá na minerálne látky (najmä vápnik a fosfor) a vitamíny, telo si tieto zložky berie zo zásob - napríklad z kostí.

Počas tvorby materského mlieka sú nároky organizmu na výživu opäť vysoké a proces znižovania hustoty kostí pokračuje. Prvými príznakmi môžu byť bolesti v bedrách, avšak vtedy už spravidla „odvápnenie“ kostí prebieha dlhšiu dobu.

smart hit

Vitamíny D3 a K2 – najdôležitejší pomocníci pre vápnik a fosfor

Je všeobecne známe, že vápnik a fosfor sú základné stavebné tehličky kostí a zubov. Avšak na to, aby sa tieto tehličky dostali na miesto určenia, potrebujú správnych navigátorov.  

Vitamín D3 podporuje vstrebávanie vápnika a fosforu z tenkého čreva do krvi. Udržiava ich primerané hladiny v krvi a podieľa sa na osifikácii kostí aj zubov, podporuje svaly a v neposlednom rade posilňuje imunitu.

Vitamín K2 pomáha vitamínu D3 správnym nasmerovaním vápnika a fosforu z krvi priamo do kostí. Zároveň zabraňuje ukladaniu vápnika na nesprávne miesta, ako sú mäkké tkanivá a cievy. Pôsobí aj pri regenerácii kostí, stimuluje svalovú aktivitu, udržuje normálnu zrážanlivosť krvi, pomáha pri hojení rán a tiež zvyšuje odolnosť proti infekciám. Udržuje zdravie srdca a spolu s vitamínom D3 aj vyrovnanú náladu. 

Aj v Japonsku uskutočnená štúdia so 172 ženami preukázala, že 24 -mesačná kombinovaná liečba vitamínmi D3 a K2 významne zvýšila minerálnu hustotu kostí.

smart hit

Kombinácia vitamínov D3 a K2 v mikroenkapsulovaných lipozómoch

Nie všetky výživové doplnky s obsahom vitamínov D3 a K2 majú rovnakú fyziologickú využiteľnosť - závisí to predovšetkým od technológie výroby výrobku, od prídavných zložiek a ďalších faktorov. Výživové doplnky SmartHit® s vitamínmi D3 a K2 vyrobené pomocou patentovanej technológie Miosol® sa radia k špičke čo do účinnosti, vstrebateľnosti a fyziologickej aktivity.

Vitamíny D3 a K2 v nich obsiahnuté sú ľahko absorbované črevnými bunkami a sú rýchlo vstrebávané do krvi. V krvnom sére zároveň pôsobia dlhšie ako ostatné formy vitamínu D a K.  Enkapsulované lipozómy SmartHit® D3+K2 dokážu chrániť účinné látky pred žalúdočnými šťavami a v porovnaní s bežnými vitamínmi a výživovými doplnkami výrazne zvyšujú absorpciu a biologickú dostupnosť. Zabezpečuje účinnejšie vstrebávanie vitamínov aj v prípade zhoršeného trávenia (celiakia, Crohnova choroba, problémové vylučovanie žlče atď). Línia SmartHit® je už dostupná aj na Slovensku v každej dobrej lekárni alebo na webe.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: