Nový školský rok bez obmedzení

Redakcia | 12. august 2022
Nový školský rok bez obmedzení

Minister školstva vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling uviedol, že: „Na COVID-19 sa budeme pozerať ako na bežné ochorenie.“

Aj vy sa obávate, ako bude vyzerať nový školský rok? Po predchádzajúcich náročných pandemických rokoch pre deti a ich rodičov prichádzajú zmeny. Podľa aktuálnych vyjadrení ministra školstva Branislava Gröhlinga budú školy v tomto školskom roku  fungovať ako v čase pred pandémiou ochorenia COVID-19. Deti nebudú musieť nosiť rúško ani respirátor.

Školy bez pandemických obmedzení

V karanténe v prípade pozitivity nebude celá trieda, ani blízke kontakty, ale len pozitívna osoba. Rodič žiaka na základnej a strednej škole ho môže ospravedlniť päť dní po sebe. Potvrdenie o bezpríznakovosti bude predkladať rodič, ak žiak preruší dochádzku viac ako päť vyučovacích dní. V prípade, že nastane zlá situácia, môže riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa zatvoriť triedu na päť dní. 

Školáci budú môcť opäť absolvovať školy v prírode, lyžiarske výcviky, výlety, exkurzie. 

Na školách sa už nebude povinne testovať. Rodičom, ktorí prejavili koncom školského roka 2021/2022 záujem o samotesty, už boli tieto distribuované a vydané. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: