Krásne a pokojné vianočné sviatky!

Michaela Klamová | 24. december 2017
Krásne a pokojné vianočné sviatky!

Za celú redakciu MAMA a ja Vám prajeme krásne a pokojné VIANOCE!

Detstvo – Vianoce sú sviatky pohody, zázrakov, sladkostí a darčekov

Vôňa mandariniek, klinčekov a škorice. Radosť z prvej prskavky, ktorú môžeme držať a strach, že nás popáli. Pozeranie rozprávky do prasknutia. Tlačenie sa sladkým do prasknutia.

Doživotný šok z podnapitých dospelých prezlečených za čerta, Mikuláša a iné sviatočné bytosti. Snehové vločky z papiera a adventný kalendár zjedený akosi v predstihu. Prázdniny u babičky. Hodiny guľovačiek a hier v snehu, aj napriek omrzlinám a premočeným topánkam.

          

Dospievanie – Vianoce sú sviatky oddychu od školy, vynúteného upratovania, slobody

Vyspávanie až do obeda. Lyžovačka s rodinou verzus lyžovačka s partiou. Vymýšľanie a kalkulovanie, čo mi kto „dá“ pod stromček. Každoročná vianočná hádka s rodičmi. Ruky prvej lásky ako najlepší ohrievač v mrazivých dňoch.

Technika odstránenia salónky a ponechanie nedotknutého obalu na stromčeku vypilovaná do dokonalosti. Čučanie do bedne a „kakauko“ prekladané vaječným likérom.

Dospelosť – Vianoce sú sviatky stresu, paniky a nekonečného cestovania

Dohadovanie, kto bude s kým a kedy na sviatky už pol roka dopredu. Preplnené nákupné centrá, preplnené parkoviská, preplnené čakárne u lekára.

Preklínanie internetových obchodov za nedodané balíky. Pečenie vianočného pečiva za asistencie rumu na ochutenie. Spálenie vianočného pečiva vplyvom neplánovanej konzumáciu rumu na ochutenie. Žlčníkový záchvat.
Partnerské hádky
o tom, koho tradície a vianočné menu sa budú dodržiavať a či bude stromček zlato-červený alebo modro-strieborný. Odkladanie bločkov za darčeky. Vysávanie popadaného ihličia cca do fašiangov.

Teraz... Vianoce sú sviatky novej rodiny

My dvaja, stromček, tvoj kapor, moje filé a naše bábätko. Prvý raz všetci spolu. Ešte netuším, čo nám táto nová kapitola prinesie, no zaručene viem, že to bude neuveriteľne náročné, nepredvídateľné a zároveň nádherné a nezabudnuteľné. Možno sa na konci sviatkov zosypem od únavy a vyčerpania, ale už teraz sa toho nemôžem dočkať!

Želáme vám sviatky, ktoré vás nabijú energiou, dobrou náladou a rodinnou pohodou!

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: